Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5741772 www.bgdnes.bg

Хилда Казасян прави подарък “от дъщерята за бащата” - концерта “На Вили” в НДК

Националният дворец на културата отбелязва по специален начин 30-ото издание на Новогодишния музикален фестивал. Програмата, подготвена от Веско Ешкенази и екипа на “Продуцентски център” на НДК, е както за професионалните ценители на класическата музика, така и за по-широк кръг публика. “Целият екип и изпълнители търсят своята публика, без да правят компромис с качеството”, подчерта директорът на НДК Мирослав Боршош.

Фестивалът ще бъде открит със симфоничния концерт “Брамс Remixed” - “Кончерто гросо за виолончело, DJ и симфоничен оркестър върху Четвърта симфония на Брамс”, който съчетава в себе си традицията и модерността.

Реклама

Мултимедийният концерт-спектакъл “На Вили” ще бъде специален подарък от “дъщерята за бащата” за цялото поколение, за което Вили Казасян беше легенда и вдъхновение. Освен Хилда Казасян в зала 1 на 8 декември ще пеят Орлин Горанов, Богдана Карадочева, Васил Петров и др.

Любими произведения от Владигеров, Пипков, Стравински, Рахманинов, Гершуин, Бърнстейн, Артуро Маркез и др. са включени в празничния новогодишен концерт “30 години по-късно” на 1 януари. Диригент ще е Мартин Пантелеев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама