Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5744737 www.bgdnes.bg

Катето Евро на 60 г. и с първата си книга

Със събрани пари от рождения си ден ще

нахрани кучета от приюта в Богров

Любимата на много българи актриса Катето Евро, позната от филма “Оркестър без име”, навърши 60 години. Рожденият ѝ ден бе на 1 септември. Тя го отпразнува в столично заведение в компанията на най-близките си приятели, по нейни думи около 60 човека.

Сред първите пристигнали на празненството са журналистът Васил Петев и писателят Добромир Банев. Рожденият ден на актрисата се празнуваше от малка компания и във Варна. Същия ден малко следобед Марта Вачкова публикува снимка, на която е с приятели, сред които и Владо Пенев. Компанията вдига наздравица и честити празника на Катето Евро.

Реклама

Преди празничната вечер рожденичката предупреди всички свои приятели на страницата си във фейсбук, че не желае да ѝ подаряват цветя, а пари. Причина за това ѝ желание е силната ѝ любов към най-добрия приятел на човека. Със събраната сума тя ще купи храна за кучешкия приют в Богров.

На рождения си ден Катето сподели в социалните мрежи за първата си книга “Тетрадка за рецепти и спомени”. Официалното представяне на книгата ще е на 26 септември в литературен клуб “Перото”. Тя кани всички свои почитатели, като каза, че ще присъстват много нейни приятели, които са подготвили артистично музикална програма. Както подсказва заглавието на книгата, тя ще съдържа кулинарни рецепти, научени от майката и бабата на неостаряващата актриса. Из страниците читателите ще могат да видят непоказвани до момента фотографии от филми, в които е участвала Катето, както и да прочетат много истории от личния ѝ живот.

Катето Евро разказа, че е започнала да работи по книгата преди четири години, малко след като губи съпруга си. Заминава за остров Корфу за десет дни заедно с две свои приятелки, които ѝ помагат за дизайна и фотографиите. “Там готвихме, снимахме, смяхме се, плакахме. Така че тази книга е с много радост, тъга и емоции”, разказва актрисата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама