Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5746911 www.bgdnes.bg

Синът на Сакскобургготски сред най-добрите хирурзи в Испания

Испанското списание "Магазин" определи за втори път княз Кубрат, един от синовете на Симеон Сакскобургготски, за третия от 20-те най-добри хирурзи в Испания, научи "България Днес". Изданието прави класацията си всяка година, а в края й един от докторите взима приза за най-добър хирург в Испания.
Д-р Кубрат Сакскобургготски от години има клиника в Мадрид и се слави като корифей в колоноректалната хирургия. Любимият внук на царица Йоана, майката на Симеон, се вълнува от всички новости в професията си, а начинът, по който цери хемороиди, му носи славата на най-добрия лечител на болестта.
"Кубрат е получил стабилно образование и е практикувал в престижни клиники, но това, което го отличава от другите, е стабилната му ръка, когато оперира", хвалят го във форума на списанието благодарни пациенти. Синът на Симеон и Маргарита завършва медицина и хирургия в университета в Навара и бързо се превръща в любимец на професорското тяло. В момента Кубрат също преподава лекции на студенти там. Докторът е специализирал и обща хирургия в клиниката "Пуерта дел Иеро" в Мадрид. После заминава за Лондон, където посещава престижни медицински учебни заведения. Негов "специалитет" остават заболяванията на дебелото черво. От 2004 г. докторът е в ръководството и на софийската болница "Токуда", но засега няма намерение да остава да работи у нас. "Обичам България, но засега предпочитам да живея в Испания. Аз съм гражданин на света и искам и трите ми деца да са такива", обяснява Кубрат за списанието "Магазин".

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама