Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5751607 www.bgdnes.bg

Кандидатът за вицепрезидент Радо Шишарката: И магаре може да стане политик у нас!

"Кандитатурата ми за вицепрезидент е провокация към сегашния политически елит. Искам да покажа, че всеки може да се кандидатира и да има шансове. В България и едно магаре да предложиш, и то може да има политическа кариера."


Това заяви пред "България Днес" легендарният певец Радо Шишарката по повод официалното си кандидатиране за вицепрезидент на предстоящите избори. Той ще бъде в двойка с бизнесмена и бохем Димитър Маринов - Митьо Пищова, който пък ще се бори за президент.

Реклама


"Искаме да покажем до какво ниво е стигнала държавата. Един положителен вот към нас ще бъде знак, че хората са обезверени. Искаме да разместим установения ред и чрез нас хората да покажат негативното си отношение към политиците", каза още Радослав Петров, както е истинското име на ретро изпълнителя. Той призна, че само за един ден са му се обадили над 100 души, които са му обещали да гласуват за него, тъй като не виждат своите президент и вицепрезидент сред другите обявени кандидати.


Митьо Пищова и Радо Шишарката стартират битката за "Дондуков" 2 на 12 септември във Велико Търново. "Ще гръмнем черешово топче и така ще дадем символичен старт на кампанията ни. Ще заложим на предизборни концерти с шоу, които ще направим в цялата страна, за да привлечем вниманието към себе си на възможно повече хора", добави Шишарката.


Новата президентска двойка ще бъде издигната от партия Българско национално обединение (БНО).


"Явявам се за шоу, а не да стана президент. Аз съм шоумен. Ще взема наказателния вот на хората. Ако стана президент, ще слушам по-възрастните и по-умните от мен. Обичам България и държа на нея", коментира кандидатурата си Митьо Пищова. Бохемът настоя, че трябва да поддържаме добри отношения с Русия, защото ни е освободила, "прави туризма" в България и е "изкупила най-много жилища у нас". "Турция ни е съседка и също трябва да сме в добри отношения с нея. Половината в Истанбул и околностите са българи", каза още кандидатът за президент.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама