Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5755123 www.bgdnes.bg

Голямата дъщеря на Петко Петков от “Трамвай №5”се венча след 16- годишна връзка

Грета Петкова - голямата дъщеря на Петко Петков от “Трамвай №5”, се омъжи в края на миналата седмица, а младоженецът е мъжът, с когото има връзка от 16 години - Николай Ганев, известен сред приятели и познати като Коко. “Всъщност си живеехме прекрасно и така, без брак, но решихме в един момент покрай децата, че ще бъде прекрасно да присъстват на сватбата ни, да се венчаем”, обяснява Грета. Коко не е падал на коляно, задавайки заветния въпрос. “Освен това ние сме знаели винаги, че ще остареем заедно, така че това е един купон в повече за компанията и за децата ни. Имаме ужасно много приятели и обожаваме партитата и купоните”, допълва младоженката. Така от момента, в който вземат решението, до самата сватба минават само 20 дни.

Историята ѝ с любимия мъж започва още през 2000 г.

Срещат се за

първи път съвсем

случайно в кафе

на ул. “Патриарх Евтимий” покрай общи приятели. “Запознахме се, влюбихме се и не се разделихме повече никога”, разказва Петкова. Близо 4 години по-късно на бял свят се появява дъщеря им Никол, която днес е 12-годишна, а 6 г. след това и синът им Матео. Тя е възпитаничка на Италианския лицей в Горна баня, а той е в детската градина към училището. Самата Грета днес има бизнес с внос на състарени мебели от Индонезия, които заедно със съдружника ѝ продават в магазин в центъра на София. Николай се занимава с реклама и интериор.

Реклама

Младоженката знаела отдавна, че ако се жени, ще бъде на плаж. Двамата си харесват плажа Виста маре в Отманли, на 15 км от Бургас. Тъй като организирали сватбата в последните летни дни, опциите кога да се случи тържеството не били много. Датата я избрала според най-скорошните свободни места по морето. Освен това след партито щели да имат два дена, за да се наспят, което също било плюс в избора на 4 септември. Грета до последно гледала всички прогнози, за да е сигурна, че времето ще бъде чудесно. Ставало ѝ лошо всеки път, когато види облаче в прогнозата. В крайна сметка нямало дори вятър. “Все едно си го бяхме поръчали. Предишният и следващият ден не бяха такива”, обяснява тя.

В действителност тя и Коко сключват граждански брак седмица по-рано в София. Единствените присъстващи тогава са родителите, децата им, братът на Коко, сестрата на Грета – примабалерината Марта Петкова, нейното семейство и кумовете.

Децата не знаели за гражданската сватба до последно. Научили, че родителите им ще се женят, чак пред залата на ул. “Леге”. Никол искала в същия ден да иде на гости на приятелка извън София, но родителите ѝ отказали с думите, че имат мероприятие, на което трябва да присъства цялото семейство. “Беше много сърдита, че не я пуснахме”, казва майка ѝ. 12-годишното момиче и брат ѝ научават, че ще се случва нещо чак, след като виждат кумовете пред ритуалната зала. Ама защо сме тук?, питали те. “Защото с майка ви ще се женим”, отвърнал кратко баща им. По подобен начин реагират и родителите им. Бащата на Грета веднага питал какво трябва да си облече за повода, а Грета непрекъснато му повтаряла: “Тате, това е лежерна сватба. Слагай джапанките.” Така музикантът омъжил дъщеря си по къси панталони и риза. Пожелал единствено да изпее нещо, а дъщеря му го уверила, че това е едно от най-важните неща за нея в този ден. Затова първият танц на булката и младоженеца бил на живо изпълнение на песента на Петко Петков “Целият ми свят”.

Както в София, така и в Отманли Грета била с къса бяла рокля. Майка ѝ Ани, която има богат опит в организацията на модни събития, искала да ѝ бъде поверена мисията за намиране на булчинска рокля. “Маме, аз не съм за такава рокля. Първо, ще е на плаж и, второ, съм на 40 години, дай нещо по-лежерно като за плаж и боси крака”, отвърнала Грета, която вече имала точна представа какво иска. Така в крайна сметка дизайнерката София Борисова ѝ ушила воал, а

роклята я

поръчала кумата

Реклама

ѝ и най-близка

нейна приятелка

Надя от Бразилия

Двете нямали никаква идея дали ще ѝ стане до последно. Затова Петкова първо спряла да яде, отслабнала ужасно много за 10 дни, след което кумата ѝ заръчала следващите 3 дни да се храни доста обилно. В крайна сметка роклята ѝ седяла точно.

Коко също не бил със задължаващо облекло. На църковната церемония нямало и много от типичните сватбени традиции освен виното, питката и короните. “Имахме торта, метнах един букет и имахме първи танц, а след това купон до сутринта”, обобщава Грета.

Нито един от задължителните елементи на сватбата не бил купен след дълго търсене и избиране. Чашите за нея и съпруга ѝ Грета купила от първия магазин, който намерила, а букета си поръчала, обяснявайки на цветарницата, че е канена на събитие. Искала в цветята да няма излишни панделки и помпозности. Дори на маникюристката, при която тя и кумата ходят от години, обяснила, че ѝ трябва френски маникюр, защото е канена на събитие. Естествено, Надя обяснила всичко на жената впоследствие.

Не след дълго в Отманли се събрали най-близките приятели на двойката. “Бяха около 60 човека, защото в другия вариант трябваше да поканим около 3000. Мъжът ми познава цяла София, той е виден столичен бохем, който реши, че ще раздаде поканите. Върна се вкъщи и каза: “Не знам какво съм направил. Или нищо няма да стане, или ще дойде цяла София”, спомня си младоженката. На плажната сватба сред гостите са Стефка Костадинова и съпругът ѝ Николай Попвасилев, които са кръстници на Матео. Теодора Духовникова също присъствала с нейния мъж и децата им. Те, Матео и Никол всъщност са израсли заедно. Затова най-малките гости били преместени в по-късните часове от купона в една от стаите на близкия хотел. Впоследствие се оказало, че и те продължили празненството до сутринта паралелно с това на възрастните. Всеки момент от него е фотографиран от обектива на брата на Николай – Петър Ганев, който е професионалист, работил дълги години в списание “Тема”.

Макар че гражданската и църковната церемония са на различни дати, Грета приема за официален ден на сватбата си 4 септември, когато е големият купон на морето.

“Винаги съм се чудила защо са го измислили това със сватбите да става, като забременее булката или малко след като се запознае двойката. Няма по-хубаво от това да стане, след като вече имаш деца и те присъстват на тържеството. Нашите бяха толкова щастливи! Даже на първия танц баща им ги извика при нас и танцувахме четиримата. Може би това е най-вълнуващият момент в живота ми след раждането на децата”, казва Петкова. Всъщност Ганева, каквато е фамилията ѝ след сватбата. Тази носят децата ѝ, откакто са се родили, тази ще носи и тя, след като се венча за любимия си.

Реклама
Реклама
Реклама