Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5775099 www.bgdnes.bg

Режисьорът Максим Генчев: Китайци снимат филм за Дънов!

 Събирам 3 милиона за лентата за Учителя, догодина ще го снимам

Китайски оператор ще снима филм за Учителя Петър Дънов.
Това сподели първо пред "България Днес" режисьорът Максим Генчев, който отлага лентата вече две години поради недостиг на средства.
"Филмът за Дънов се отлага, защото е по-скъп от всеки друг проект, с който досега съм се захващал. Искам да наема китайски оператор, който да работи по лентата. Да се покажат по един нов начин Седемте рилски езера. Искам да се вижда всяка капка роса, да се усети връзката между природата и човека. Това само китайци могат да го направят" - обяснява Генчев за намеренията си.
Режисьорът отлага филма, защото все още няма средства да осъществи грандиозните си планове. Това ще е най-скъпият му филм до този момент и ще се снима най-вероятно догодина.
"Ще ми трябват 2-3 милиона, за да направя всичко както си го представям. Ако лентата не е качествена и не е най-доброто до момента, няма смисъл да започвам с нея" - допълва още Максим.


Режисьорът, който отнесе много критики заради филма си за Левски, ще пусне и минисериал за Дякона през февруари. В дните около годишнината от смъртта на Апостола ще се излъчат около 6 епизода с кадри от филма, които са изрязани от "Дякон Левски". Все още не е ясно коя телевизия ще пусне минисериала.
През последните години Генчев не е спирал и за миг да работи. За разлика от "Дякон Левски", който не успя да се пребори с общественото мнение, филмът му "На педи от земята" се увенча с успех. Той е единственият независим филм в пълнометражния конкурс "Златната роза - 2016".
Последният успех, с който режисьорът може да се похвали, е екшън комедията "Смартфонът беглец". Снимките все още текат и за момента всичко върви по план. Генчев е доволен, защото интерес към филма са проявили вече от САЩ, Австралия и Нова Зеландия.


"Филмът е изцяло обърнат към тийнейджърите. В него няма мутри, проститутки и дрога. Той е за добрите деца в България, които, убеден съм в това, преобладават в родината ни" - категоричен е Генчев.
Докато работи по независимите си филми, Максим събира средства за своя връх в кариерата си. Филмът за Учителя Дънов се отлага втора година и затова Генчев иска да изпипа всеки детайл по него. Освен милионите режисьорът търси и най-подходящият актьор, който да влезе най-успешно в образа на Учителя.

Ина ИЛИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама