Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5800459 www.bgdnes.bg

Морфов пише пиеса за щерката на Чочо. Детето на звездата от Народния се изживява като хъш

Катя e много динамична, вече знае, че е осиновена, сподели дядо й Иван Попйорданов

Катерина Попйорданова тръгна вече на градина, за да не се изолира от връстниците си, макар че вече може да чете, научи "България Днес" от актьор, близък до семейството. Детето на покойния Чочо Попйорданов и съпругата му Даниела се чувствало прекрасно след малчуганите и дори вече е станало тартор на групата. "Изживява се като хъш, много е бойна, весела, запасва пушки и ножове, същевременно спи с любимата си плюшена жабка", хвалят я от градината.
Сашо Морфов, режисьорът на Народния театър "Иван Вазов", споделил идея с колегите си да напише пиеса само с децата на актьорите от първата ни трупа. "Повечето са като родителите си - артистични и интересни деца. Защо да не ги впрегна в нещо забавно", казал Морфов. "Не само Катето, но и другите деца сякаш въобще не им пука, че ги гледат 800 души, радваха се, пяха и викаха: "Да живее България!". Това е страхотна идея", радва се Даниела Попйорданова.

Реклама


4-годишната Катя и вкъщи раздавала правосъдие на дядо си Иван Попйорданов и майка си Даниела. "Много е динамична. Живо и темпераментно дете е, заради което ми е доста трудна за отглеждане", пошегува се с внучка си Иван Попйорданов. Бившият шеф на БНТ гледа момиченцето лятото, докато майка му провеждаше лечение на стомаха си. Той заведе детето в Еленския Балкан, където е къщичката на роднините му, освен това малката отиде и на първото си море. Според майката на Катето - Даниела, тя ще стане певица, защото постоянно си тананика нещо и иска мама и дядо да й пеят. "Музикална е, но на мен ми свърши репертоарът от стари градски песни. Чудя се вече как да я забавлявам", каза дядо й Иван.


В момента възрастният мъж взима от градината детето, тъй като Дани се върна на работа почасово. "Катя изцяло прилича на Чочо. Но още отсега ми е притеснено как ще я възпитаваме. Все пак, когато сънувам Чочо, си говорим за нея и той ми дава сили да вървя напред и да не се отчайвам. Чувствам го до мен", споделя болката си по загубената любов Даниела пред приятелите на Чочо. Най-често у Попйорданови идвала Рени Врангова. Двете жени си допадали изключително много като характер. Съпругът на актрисата - Сашо Морфов, дори наскоро включи Катето Попйорданова, както и останалите деца на актьорите от постановката "Хъшове" в пиесата. Децата излязоха на сцената и бяха аплодирани.


"Мислех си, че никога няма да мога да гледам повече "Хъшове", но сега, когато Катето играе, успях. И винаги плача - тя се научи да се покланя и когато започне да се покланя, аз започвам да плача", разказа Даниела. "Връзката между тях е много силна, детето много прилича на него - емоционално, по мимики, няма никакво чувство за самосъхранение. Дори и външно прилича на Чочо - по очите, има леки трапчинки също като него, косата е същата", обяснява Даниела.


   Катето знае, че е осиновена

4-годишната Катя знае от миналата година, че е осиновена. Казала й лично майка й. "Споделих й, че е избрана от всички деца, защото много сме я харесали. Звездичката на небето, която наричаме "тати Чочо", я посочила и казала: "Тя ще е", разказва Дани. Едно от любимите неща на Катето е дядо Иван да й чете енциклопедии. От него тя научила за всички планини и върхове в България, защото Иван Попйорданов е отявлен стар планинар. Преди време редовно катерел трудни местности, но след като през зимата на 1996 г. едва не загубил живота си под връх Мусала, започнал да го дава доста по-внимателно. Именно тогава спецът по телевизионна и кинотехника покорил най-високата точка на България – Мусала, със сина си Чочо Попйорданов. На връщане обаче двамата се загубили в планината. Наложило се да пренощуват под открито небе. Иван Попйорданов замръзнал и трябвало Чочо да го разтрива, за да се свести. "Много неща са ми минали през главата в годините, затова вече се радвам и на малките неща, и на големите неща като внучето ми", обяснява Иван Попйорданов - Джовани.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама