Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5863625 www.bgdnes.bg

Митьо Пищова: Нося розова ракия на Тръмп!

Няма да се беся, ако Цачева бие на балотажа

КОЙ Е ТОЙ

Димитър Маринов, по-известен като Митьо Пищова, събра над 15 000 гласа на президентските избори. Любимецът на народа обаче е категоричен, че за него са гласували над 60 000 души. Обяви главна стачка и заплаши да се обеси. Ще удържи ли на думата си, какво мисли за новия държавен глава на САЩ Доналд Тръмп, четете в следващите редове.

Борислав РАДОСЛАВОВ

- Митьо, здравей. Продължаваш ли с гладната стачка?


- Да. В секция "Емилиян Станев" във Велико Търново заведох съпругата ми, сина ми, приятелката му и 10 негови приятели. Имаше и мои приятели. Всички 24 души гласувахме за мен, но нямам нито един глас оттам. В секция "Акация" още 24 мои близки гласуваха за мен - пак нямам глас. В Банско кръстникът ми, неговите работници с жените си и техни близки - общо 50 човека - гласуваха за мен, а имам само три гласа. В Гоце Делчев пак имам само три гласа, а 20 души вкупом дадоха вота си за мен. Мой приятел от Петрич заведе 56 човека под строй, а нямам нито един глас. В Лондон имам 10 000 гласа, а в 15-те секции нямам нито един глас. Бюлетините изчезнали, нямало ги изобщо. В секция 59 във Варна 280 мои бюлетини са хвърлени в коша и са заменени с други. Някой дал 2500 лв. на председателката на секцията и по 1500 лв. на всички членове на комисията. В село Добролък, община Асеновград, 120 души гласуваха пред очите ми. Там нямам нито един глас. В Асеновград мой приятел закара 100 човека от неговата фирма да гласуват под конвой. Бях с него, а нямам и един глас от Асеновград. В Костинброд друг приятел закара 50 човека от неговото предприятие - също нямам нито един глас. Е*ати мошениците, е*ати крадците! В Германия са гласували 59 души за мен, имам само един глас. Във Франция са гласували 60 човека, а уж съм получил 8 гласа. В Гърция са гласували 110 човека, нямам нито един глас. Имам 20 000 невалидни бюлетини. Зачеркнато е квадратчето ми, но е излязло малко от него. Подал съм жалба във ВКС.

Реклама


- Наистина ли си готов да се обесиш?


- Да, наистина съм готов и да се обеся в името на България. Готов съм да умра за България като Васил Левски. Да се знае, че един човек от народа е готов да умре в името на българския герб. Дотегна ми да живея в лъжлива държава. Дотегна ми да живея в измама и фалшификация. Това е много лошо! Фалшива държава! Имам гроб във Велико Търново, но може да отида да умра в чужбина. 14 дни ще продължи гладната стачка.


- Каква е равносметката за предизборната ти кампания?


- Раздадох 1,8 тона кайма за кюфтета и кебапчета. Раздадох 8000 лимонади, 12 000 бири и 8000 питки. Изгорих два тона бензин да обиколя 163 села. И накрая от 60 000 гласа да имам 20 000? Гадно е! Обиден съм на държавата, обиден съм от властта на ЦИК. Всеки ден от 8 до 17 ч. ще гладувам пред ЦИК. Само на минерална вода съм. Пет пъти ме валя дъждът, пневмония ще хвана. Но по-добре да умра като българин, отколкото като предател. Целувам българското знаме и герб. Бесилката почти е готова. Двете греди вече са забити, ковем и другата. Слагаме въжето, взели сме и един стол. Обичам България, патриот съм и ще умра за родината. Добре че обичам ГЕРБ. С ГЕРБ се родих, с ГЕРБ ще умра.


- Това означава ли, че ако Цецка Цачева победи, няма да се бесиш?


- Да. Ако Цецка Цачева бие на балотажа, няма да се беся. Но ако победи ген. Радев, ще се обеся. Призовавам всички българи от селата, всички мои фенове, всички от чужбина да гласуват за Цачева.


- Да минем и към президентските емоции в САЩ. Доволен ли си от победата на Доналд Тръмп?


- Определено. Аз от 15 години работя с него. Държа лиценза на модните конкурси, които той притежава. Вече имам истински приятел моден бос - президент на Америка. Той е купил всичките модни конкурси в света. Той е идвал в София заради "Мис Свят Вселена" в Драгалевци.


- С какво го гощавахте?

Реклама


- Яде шопска салата и кебапче, което никога не беше опитвал. Яде и традиционна кавърма и българска баница. Много му харесаха. Много е весел. Той е като мен - зевзек човек.


- Ще се виждате ли пак?


- Мисля да му отида на гости в Америка. Търся му служебния мейл да му честитя победата - от президента на модата в България на президента на модата в Америка и нов президент на страната.


- Какъв подарък ще му занесеш?


- Една българска стомна и 500 г розово масло от Казанлък. Както и розова ракия от село Скобелево до Казанлък. Човекът, който прави такава ракия, ми е голям приятел и ми спонсорира конкурсите.

- Какво означава неговата победа за България?


- Много! Ще има весел и интересен човек, който има като мен нови принципи, решения и стандарти. Няма да има емигранти и наркотици. Ще затвори границата с Мексико. В кварталите с чернокожо население не гласуваха за него и ще има последствия за тях. Няма да има вече такова страшно безредие.

Реклама
Реклама
Реклама