Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5882995 www.bgdnes.bg

Победителката от "ВИП брадър" Миглена Ангелова: Само Емануела бе интелигентна в къщата

7 години отлагам да вляза в шоуто

Коя е тя
Миглена Ангелова е родена на 20 май 1965 г. в град Русе. Завършва "Руска филология" във Великотърновския университет и "Журналистика и масови комуникация" в СУ "Св. Климент Охридски". Дълги години води предаването "Искрено и лично". Разведена е четири пъти, има деца и внуци. Само преди дни тя излезе като победител от риалити шоуто "ВИП брадър" с гласуване на зрителите, които я определиха като любимата си звезда.

- Миглена, реално ли беше първото място за теб, защото част от съквартирантите ти не бяха съгласни с него?
- Всеки има право на оценка и мнение, което, разбира се, е субективно. Аз никога не съм мислила за победата, исках само да видя дали имам характера, който си мислех, че имам. Смятам, че бях и добър партньор на "Биг брадър", защото съм подписала договор с него, а не с хората, които срещнах вътре.
- Началото на конфликта ти с част от съквартирантите бе, когато отказа мисия да бъдеш кучето на Роро, защо го направи?
- Просто не исках да плащам дан на глупостта, затова отказах мисията. Първо Роро излезе с мотива, че иска да ме дисциплинира и да ме научи на нещо, което е смешно с оглед на годините, на които е той, и на тези, на които съм аз. Но да кажем, че той има хаос в главата и няма как да се държи умно. Но ако самият Роро си беше избрал да превъзложи мисията на всеки друг, само не на мен, мисията нямаше на пропадне. Всеки щеше да се съгласи да му бъде куче. Другата глупост на съквартирант беше на Рени, която, когато "Биг брадър" предложи на Глория да се чуе с майка й, а тя отказа на рождения си ден, фолкпевицата ни каза: "Ами ако й предложите да се чуе с приятеля си, със сигурност ще приеме". От там даде коз в ръцете на "Биг брадър", който просто си изигра правилно играта. Това беше, в случая аз нямам нищо общо. Аз нямаше как да облека това костюмче на кученце и да се подложа на подобна глупост, особено в ръцете на Роро.
- Добре, а защо "закачи" Ирина с репликата дали мястото й е тук или при малкото й дете, каквото между другото и Емануела има на същата възраст, но към нея не прояви тази загриженост?
- Моето не беше заяждане, нито закачка с Ирина. Логиката ми е следната. Когато нямаш финансова възможност, а ние знаем, че съпругът й Иван има такава, може да отложиш влизането си в играта, докато детето порасне. Към Емануела нямах тази "претенция", защото сама се грижи за детето си, което е достойно за уважение. Аз например имам предложение от "Биг брадър" да участвам от седем години и с толкова го отлагам, защото не смятах, че беше подходящото време. Ето сега му беше времето и влязох.
- Добре, а защо Ирина обясняваше, че си й се подмазвала, когато си работила с Иван, а сега заставаш срещу нея?
- Ирина много обича да казва неща, които са неверни, и да ги изкарва верни. Аз никога не съм работила с мъжа й, а просто бяхме съпродуценти в "Терминал 7". Ние бяхме партньори, аз съм работила с фирмата на мъжа й, не във фирмата на мъжа й. Когато се видяхме с нея, тя каза: "Знаеш ли, че Иван вече не пие" и аз й отговорих: "Супер, много се радвам, че ти успя да го откажеш от лошия навик". Това е било, няма друго.
- Отвън хората смятаха, че се държиш така, защото Вихра, първата жена на Иван, е работила с теб в "Искрено и лично" и сте приятелки?
- Ние с нея ще си останем приятелки, това са глупости. Вихра е много широко скроен човек и се радвам, че не е приела да влезе в играта.


- А защо ти избра компанията на Емануела вътре? Според Жоро Торнев това е бил хитър ход, защото си използвала имиджа й на ракетоносител?
- Хахаха, това може да го кажа само човек, който има навика да се сдружава с правилните хора, за да го бутат те в "правилната" посока. Първо, вътре Емануела наричаха чалгарка, а мен злобарка. Знаеш ли, говорили сме и друг път, аз в живота нямам полезни приятелства, кариерни примерно. Винаги бих заставала зад хора като Емануела, без значение дали са певица, перачка или краварка. Аз дори не съм слушала нито една нейна песен. Но тя е сърдечна и интелигентна. Защото има разлика между интелигентен и начетен човек. Много начетени хора могат да бъдат изключително неинтелигентни и обратното. Всички съквартиранти вътре в моите очи не са интелигентни хора, а само повече са чели, без това да им е влязло много в главата. Емануела беше единствената интелигентна в това отношение.
- Когато Златка Райкова излезе от предишен формат на шоуто, сподели, че би застанала зад нея, защото има сърце, без значение, че има пропуски в образованието.
- Да, и в този случай е така.
- Емануела постъпи ли правилно, когато напи Христо Живков и му инсценира интимности в тоалетната?
- Да, това не беше изцепка. Еми просто свали маската на човек, който искаше заради неговата глупост да плаща цялата група. Тя направи перфектно това и аз й се радвам. Аз на нейно място не бих постъпила така, защото не мога да пия. Но знаеш ли, мисля, че талант без характер не може, това мога да кажа за Христо Живков.
- Язък му за таланта, така ли?
- Не го казвам аз (смее се).
- Кажи ми по няколко думи за всеки от съквартирантите?
- Александър беше "хубава" душа в къщата, искаше ми се да остане. Софкин стана лакмусът, от който тръгнаха моите проблеми с Ирина, защото показа нейната двойствена природа. Когато той влезе, тя се опита да покаже как защитава хората в неравностойно положение. И се отнасяше към него като към бебе - "Жоренце, кажи само какво искаш?". И той се възползва. Аз я питах - "Защо се отнасяш така с него, това е дискриминация". Това детско поведение тя го затвърди и когато видя, че на останалите той е несимпатичен, и тя се обърна, но много грозно срещу него. Това беше и първата ми номинация против нея. Всъщност ние с Ирина бихме могли да работим перфектно, защото си приличаме по силата на характера, но по жизнени убеждения сблъсъкът ни е от небето до земята. Иначе за Жана - тя ще си остана едно дете, което има нужда да бъде обичано. Лара ме изненада, защото мислех, че няма силен характер, освен това видях какви неща е говорила зад гърба ми, което не й прави чест. Ути е човек, който виждаше в мен КГБ от руските служби, защото разказал на съквартирантите, че съм завършила журналистика в Москва, а аз съм го направила в Софийския университет. Виждаше в мен дългата ръка на Москва, което е много смешно. Иначе Ути е мъжкар в много отношения. Вальо Михов за мен пък беше едно от разочарованията в къщата. Това, което видях навън, ме потресе - седят трима мъже като клюкарки и обсъждат Боби, който бил дошъл при нас, дори го нарекоха гей, което е много неприятно. А той после обясни, че искал последните дни да прекара в забавна компания.
- Вярно ли е, че си искала да запознаеш дъщеря си с Боби, харесвала си го за зет?
- Това вътре си го споделяхме, шегувахме се, разбира се. Аз вече ги запознах с моето семейство и заедно с Емануела и Боби се виждахме навън. Приятели сме.
- Рени с какво те впечатли?
- Вече го казах - когато Рени пее, пее егото й, не душата й. Освен това мисля, че е престъпление да си глупав като Рени, защото не знаеш кога ще избухне това и ще си направиш беля с тази глупост. Деси Цонева, напротив, е в другия полюс. Тя беше най-грижовната в къщата. Без значение от кой лагер си, винаги би ти направила нещо за ядене, ще те подкрепи. За Глория - мисля, че е невротичен човек, за кака Лили казах вътре - има противоречие между конформизма и егоизма си.
- Сега накъде, Меги?
- През декември отново отивам в Шанхай, с това е свързана работата ми. Планирам да направя школа за комуникативни умения за млади хора и се надявам това да се случи.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама