Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5886370 www.bgdnes.bg

Галена става на Джако

Фолкпевицата Галена ще присъства на концерта за 15-ия рожден ден на телевизия "Планета" в столичната зала "Арена Армеец" като... холограма. Това научи ексклузивно преди всички "България Днес".


По подобие на Краля на попа Майкъл Джексън тя ще излезе на сцената на 22 ноември като компютърно изображение, но няма да се появи реално. Причината за физическото й отсъствие е напредналата й бременност, която не й позволява подобно натоварване и свръхдоза адреналин.

Реклама


Холограмата е поредното й професионално изпълнение, което предизвиква възхита у колежките й и дава сериозна преднина в битката за титлата "Певица на годината".
Майкъл Джексън беше "възкресен" през 2014 г. по време на церемонията по връчване на престижните музикални награди Billboard Music Awards. Тогава той "танцуваше" и "пееше" благодарение на съвременни технологии за възпроизвеждане на холографски изображения. През 2012 г. на музикалния фестивал Coachella заедно с рапърите Доктор Дре и Снууп Дог на сцената излезе и холографски образ на Тупак Шакур, който беше застрелян през 1996 г.
Подобно футуристично изпълнение за пръв път ще се направи в България, като очакванията са да предизвика огромен фурор сред почитателите не само на попфолка, но и изцяло на българската музика.


И друга изпълнителка - Джена, също ще пропусне концерта заради бременността си. Тя обаче вече публично обеща, че ще бъде сред публиката, за да подкрепя колежките си. Емилия пък ще се завърне по-малко от два месеца след раждането на второто си дете и ще хване микрофона за радост на феновете си.


За Галена това ще е второ поредно отсъствие от голямо събитие на музикална компания "Пайнер". По-рано през годината тя отказа да присъства на раздаването на наградите на фирмената телевизия, защото се обиди, че няма да стане певица на годината. Вместо нея престижната статуетка отиде в ръцете на Преслава и това сложи край на крехката дружба между бившите най-добри приятелки.


Грандиозният концерт дава заявка да се превърне в голямо зрелище. 23-ма изпълнители ще излязат на сцената и ще пеят под съпровода на бенда на Дани Милев. Ивана си е извоювала правото първа да се появи пред публиката и да вдигне градуса на настроението още в самото начало. Преслава, Анелия, Милко Калайджиев, Константин, Емануела и останалите доказани имена на "Пайнер" ще присъстват на концерта. Глория пък ще излезе на сцената заедно с дъщеря си Симона, с която вече понатрупаха няколко съвместни дуета.


Ще има също така гостуващи изпълнители от Гърция и Кипър, както и 40 балерини, които ще излизат с отделните изпълнители. Организаторите обещават и много пиротехнически ефекти и колаборация от стари и нови хитове.


Изграждането на сцената ще започне няколко дни преди концерта, като една от изненадите ще бъде 10-метров "език" - издадена част от сцената, по която изпълнителите ще могат да влизат навътре в публиката и да комуникират по-лесно с почитателите си.

Реклама
Реклама
Реклама