Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6055144 www.bgdnes.bg

Слави окрал Сашка

"Ку-ку бенд" й направили песен, той я взел за себе си 

Иво АНГЕЛОВ

Слави Трифонов е откраднал песен, композирана за Сашка Васева.
Това призна самият телевизионен водещ по време на разговор с близкия си приятел Георги Милчев-Годжи.
Преди близо 20 години "Ку-ку бенд" има задачата да напише песен за Дупнишката Мадона. Сценаристът Ивайло Вълчев написва текста на "Ад и рай", а музикантите създават запомнящата се мелодия, която се слуша и до днес.
Песента така и не достига до Сашка. Когато Слави чува музиката, решава, че няма да я даде на изпълнителката, а ще я запази за себе си.
"Годжи ми носи мелодията. И аз викам: "Тази песен е за Сашка Васева, ама някой друг път". И направих цап-царап. Откраднах си я. После с "Ку-ку бенд" направихме аранжимент и беше готова", върна се назад във времето Трифонов.
"Трябваше на Сашка Васева да вземеш и "Може ли да се забрави Георги", допълни Годжи, намеквайки, че са изпуснали един от най-големите хитове в българската музика. "Нямам нищо общо с тази песен, но със Сашка двамата сте си подходящи", отвърна му телевизионният водещ.
"България Днес" се свърза с Дупнишката Мадона, за да коментира кражбата и дали тя самата е претърпяла вреди от заграбването.
"Честно казано, не знаех, че така са се случили нещата - разбрах от шоуто. По онова време - преди 20 години, работех към музикалната компания на Слави и той ме продуцираше. Реално е можел да прави каквото си поиска. Той е цар - щом решава, взема. Неслучайно преди време го нарекох падишах - има властта да взема такива решения", коментира пред вестника Васева. И допълни: "Нямам лоши чувства към Слави. С него съм запазила добри отношения. Каквото се е случило в миналото, си остава там".
Тя призна, че не чувства обида, а и е минало много време от случката. Сашка харесва песента "Ад и рай", но не съжалява, че хитовото парче не е достигнало до нея, за да може да изпее още една запомняща се песен.


В края на 90-те години на миналия век изпълнителката е част от Българска музикална компания (БМК). Продуцентската къща е основана през 1993 г. под името "Музикална къща Ку-Ку" и първоначално се занимава предимно с продуцирането на "Ку-ку бенд". БМК организира и турнетата из България на "Каналето", а по-късно и на "Хъшове". През онези години компанията държи и голям дял от пазара на попфолк музика в страната, като в нейните редици се открояват фолкпевицата Кали, Руслан Мъйнов и легендата Сашо Роман. От поп средите се открояват Ирина Флорин, Мария Илиева и дует "Каризма".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама