Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6061642 www.bgdnes.bg

Сръбската мегазвезда КЕБА: С Преслава ще разтърсим Балканите

Тя е №1, искам да направя дует с нея

КОЙ Е ТОЙ

Драган Коич-Кеба е роден на 7 октомври 1960 г. в Сърбия. Той е сред най-големите звезди на попфолка и сред големите любимци на Балканите. Има десетки издадени албуми. Кеба ще бъде една от звездите, които ще разтърсят „Арена Армеец“ в пърия Балкански бал. Шоуто стартира в 20 часа на 2 март. За доброто настроение освен някои от най-известните сръбски изпълнители като Индира Радич, Шериф Коневич, Неда Украден, оркестър Гуча и Кристали ще се грижат и 200 готвачи от школата на Майстор Миро, които ще приготвят сръбска кухня от висша класа.

МИЛЕНА ВИКТОРОВА

- Г-н Коич, кога разбрахте, че музиката ще се превърне във ваша съдба?
- Семейството ми е музикално, главно по бащина линия, но на мен се е паднала честта на славата и популярността. Съдбата ме е избрала да бъда този, който съм.
- Имате ли други страсти освен музиката?
- Увличаха ме и други професии. Харесвах футбола, исках да бъда доктор. И пак съм доктор, но в музиката. Лекувам чрез музиката. Пял съм различни стилове - и поп, и рок, но в душата си съм патриот, зове ме народната музика.
- Харесвате ли други стилове извън фолка?
- Да, разбира се. Даже през 90-те направих една песен на „Роулинг Стоунс“ - Paint it black, в сръбски вариант. Стана голям хит и за времето си се радваше на огромно внимание на Балканите. Може би не съм точно фолк изпълнител, но в душата си обичам хубавата, истинската народна балканска музика и съм дълбоко вярващ.
- Какво ви вдъхновява?
- Вдъхновение откривам във всеки миг от живота. Освен че имам таланта да пея и да свиря на няколко инструмента, най-голямо щастие изпитвам, когато сам пиша текста и композирам музиката. Една от любимите ми песни е "Зар за мене нема срече". Черпя сила от природата, хората. Будя се с желанието всеки ден да творя!
- Често изнасяте участия отвъд океана, могат ли американците да разберат балканската душа?
- Всяка година съм на турне в Америка за по един месец. Наскоро се върнах от САЩ и пак ме поканиха. Най-успешните ми концерти бяха в Чикаго и с гордост искам да споделя, че най-вярната публика бе българската. Румънската публика беше около 20%. Балканските народи се обединяват на концертите. Идват и американци, но като част от балкански семейства - оженени или с родствена връзка. За тях е много атрактивно и интересно. Предпочитат ромските ритми и мелодии, баладите. Забавляват се също на джаз и кънтри. За мен Америка е добра страна, но не бих живял там. Балканската душа е весела душа!
- Разкажете за семейството си, как възпитахте децата си? Медиите в Сърбия постоянно се занимават с любовта между сина ви и певицата Северина.
- Горд съм със семейството си и съм предоволен, че всички са живи и здрави. Сърцето ми е пълно, че са щастливи и с добра душа. Горд съм и с дъщеря си Наташа, тя живее в Лос Анджелис. Синът ми Игор скоро се ожени и са щастливи с прекрасната си съпруга. Вярвам, че като родител съм им посочил правилния път в живота и съм ги научил да следват сърцето си. А за снаха ми Северина - тя е страхотна и прекрасна като жена и изумителна като певица. Истински човек на изкуството! И да не ми е снаха - само суперлативи ще изразя за нея. А сега тя носи и фамилията Коич, член на семейството е и това ме радва. Ако съществува идеалната жена - това е Северина!
- Ще бъдете част от голям концерт на 2 март в зала „Арена Армеец“. С какво ще изненадате публиката ни?
- Първо искам да отправя един голям поздрав за българския оркестър "Кристали"! Страхотно мнение имам за тях и мисля, че ще сме добра комбинация. Ще изпълня 8 от най-любимите мои стари и емблематични хитове, но ще зарадвам публиката и с нови. Ще представя за първи път в България една наистина велика нова песен. Това ще е специалната ми изненада.
- Харесвате ли нашите фолк изпълнители?
- И още как! Азис, Тони Стораро, много се възхищавам на Преслава. Тя е мой фаворит! Обожавам кариерата и творчеството й. Има душа и талант. Ще ви разкрия една тайна - имам план да направим дует, но все още търся подходящата песен. И от сърце се надявам да стане мегахит! Уважавам и Софи Маринова, Глория, Анелия и още много други. Извинявам се, ако забравям някого. В България има много истински музиканти, които усещат музиката и са царе на сцената.
- Наистина ли слушате опера?
- Като музикант обичам всякакво творчество. Слушам опера и джаз, когато си почивам. Според настроението - поп или кънтри. Обичам и гръцка музика, защото в мен е балканският дух. Мога да открия красотата във всяка мелодия, текст, глас. Но се възхищавам само на таланти с душа.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама