Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6094969 www.bgdnes.bg

Гошо от Почивка: Чакам Божинов за дует

Джорджано първо да си излекува настинката и после да пее

Испанките обичат чук-чук и чао
Свалих клипа за Бойко Борисов

Гошо от Почивка няма нужда от голямо представяне. Самодейният рапър сложи в малкия си джоб напомпаните от пиар акции свои колеги. Без да шуми наляво и надясно, 34-годишният варненец създаде страхотни хитове за най-добрите български спортисти. Той е единственият музикант в бранша, който продуцира, изпълнява и записва клипове по поръчка за своите фенове. Цената на парчетата е повече от символична - 20 евро само за песен, а с видеоклип - 50 евро. Всеки може да си поръча, като се свърже с Гошо на неговата фейсбук страница или му пише на електронната поща [email protected].
Специално за читателите на "България Днес" легендарният изпълнител разказа за своите бъдещи проекти и за живота в красивия испански град Малага.

Реклама

Огнян ГЕОРГИЕВ

- Гошо, как се върти светът около теб?
- Много нормален човек съм. От понеделник до неделя записвам клипове и песни по поръчка. През повечето време съм в студиото. Събирам се с моите хора и отиваме да пием.
- Колко персонални песни по поръчка си направил?
- Оф, много са. Не знам точния брой. Хората казват какви са хобитата, фразите, питиета на човека, за когото е парчето. Събирам информация и до ден и половина-два песента е готова. Започнах да се занимавам с това в края на 2015-а. Безпаричието, нали знаеш... Хората харесаха идеята. Има приливи и отливи на поръчките. Вече мога да се похваля с редовни клиенти. Едно момче поръча към 7-8 пъти. Може албум да направи. Няма една с една песен да повтарям. Музиката и текстът са различни.
- По какви поводи искат песни от теб?
- Най-много са за рождени дни. Друг път някой колега си тръгвал от работата и искат песен да му посветя. Оня ден за пръв път от две години насам един поръча да го обиждам и храня. Викам му - добре, щом си плащаш. Нахраних го много добре. Има и любовни поръчки за гаджето. Миналата година правих много за сватби, ергенски и момински партита. За един клиент направих и песен за Доналд Тръмп още преди да стане президент. Ама тя е тайна, не мога да я пусна без разрешение, защото се пеят много глупости. През 2017-а още нямам поръчка за сватба. При мен няма лъжа, няма измама. Имам над 100 клипа в ютуб.
- Ангажират ли те да пееш на живо?
- Таз година никой не ми е говорил. Тук, в Малага, няма къде. Правенето на песни е сложна работа. Изглежда лесно, ама не е. Всичко сам си правя. От тази година започнах да правя професионални клипове. Направих и римейкове на старите песни. Така стана с "Полицейски сирени". Качеството и монтажът са супер.
- Казваш, че поръчките са на приливи и отливи. А какво правиш, когато се изпразни хладилникът?
- От време на време излиза малко странична работа. Бачкам в някой бар или нещо друго. Спестявам пари, харча по-малко. Труден е животът в чужбина, но климатът е хубав. Има палми, туй-онуй. Не съм се връщал в България от 2006-а. Беше за три седмици по празниците. Изкарах си супер. Сега, ако ме поканят от „Биг брадър“, мога да се върна. Живея от 16 години в Малага, защото в родината са ниски заплатите, въпреки че Варна ми е любимият град. Дойдохме с нашите. Почнах работа. Моите авери разпространиха първите ми песни, които бяха много аматьорски. Хората ги харесаха. Много се мотивирах. Имаше един момент, в който бях решил да се отказвам. Не вадех никакви пари от това. Нямах средства за хубав клип. Хората ме върнаха и повече нямам намерение да се отказвам. Очаквайте нови професионални видеа на моите хитове "Мълчи бе мейн" и на "Малага сити". Направих едно с испанеца Сами Марто. Спирам с аматьорските клипове, въпреки че си имам камерка.
- Как се вдъхнови да посветиш песни на Кубрат, Гришо и Ивет Лалова?
- Стават от само себе си. Например за Гришо слушах един бърз бийт. Той е бърз на корта и така си пасна. Много ме кефи. За Кубрат същата история. Христо Стоичков ми е идол. Бербатов ме кефи. Няма никаква ирония в песните. Като фен съм ги изпял. За Ивет клипа го махнах от канала, защото малко гледания имаше. Очаквах по-голям бум.
- В песента за Бербатов описваш журналистите като шибани глисти, откъде ти хрумна това?
- Сега ще ти кажа. Става въпрос за журналистите от Англия. Българските ги уважавам, защото вие ни правите реклама. Нямам нищо против вас. В Англия все плюеха Бербо, а той беше един от най-добрите в "Юнайтед". В България също много го плюят. Срещу тях също съм против.
- Защо не направиш песен за някой политик?
- Имам песен за Бойко Борисов. Махнах я от канала ми, защото много критики отнесох за нея. Казваха - "Що го славиш тоя". Хората не го обичат. После някой я качи в ютуб. Имам песен за Поли Генова, за Камелия, за „Господари на ефира“. Последната се получи нещо като хранилка, щото те ме бъзикаха.
- С голяма любов пееш за Камелия. Не е типично рапър да пее положително за чалгаджийка.
- Виж сега, мен при Камелия ме кефи начинът й на изразяване. Не й слушам песните. Готина жена, секси. Сега вече е по-така голяма. Кефи ме начинът на говорене и мислене. Отворена е. Разкрепостена е. Бих направил дует с нея, ама да не е фолк. Примерно тя да пее чалга, а аз да рапирам - не става. Устата и Софи Маринова е с чалгаджийска музика. Не ми приляга нещо такова.
- Обмислял ли си на кого ще посветиш следващия голям хит?
- Може за Божинов. Бях направил един клип за него, но го махнах, защото музиката не ми хареса. Може да направим един дует с него, че и той се изявява като певец. Не може да пее, но трябва да ми изпрати своя записан вокал или няколко фрази и ще продуцираме песен фичъринг Божинов. Може да го направим на майтап.


- Крисия или Лили Иванова също са варианти за песен, какво мислиш?
- Малката я уважавам. Там екипа на Слави не го бутам. Славито и неговите хора нещо се бъзикаха, че правя песни по поръчка. Не знам защо с насмешка говореха, понеже с това си изкарвам хляба. Лили Иванова е икона. Тя е като Мадона. Не искам да правя песен, за да не ми направи проблем. Не обича никой да я възпява, да се говори за нея и да вземат интервюта. Демек нищо не обича. Напиши, че ще има песен за някой известен. Няма да е за политик или за спортист. Може да помисля за кечиста Русев.
- Какво мислиш за Джорджано?
- Всички ме питат за него. Не само че не може да пее, но през цялото време му е запушен носът. Първо да се излекува от настинката. Няма никакъв ритъм. То и аз започнах без ритъм, ама при него няма нито мелодия, нито нищо общо с музиката.
- Имаше вражда със Спенс. Заровихте ли томахавките с него?
- Имахме, да, но там се завъртя една интрига покрай него и Сарафа (друг скандален рапър, който беше обявен за издирване). Участвах в хранилката на единия и на другия, но после се оправихме с тях. Приятели сме със Спенс вече. Пишем си от време на време. Отдавна не се чуваме със Сарафа, но вече не съм във война с тях. На 100 Кила му предложих на няколко пъти да направим нещо заедно. Пратих му вокалите, но не ми се обади. Говори ми как бил много зает. Чаках го с месеци. Преди да стане много известен, си пишехме, на камерата сме се виждали, но нямам нищо против него. С Мишо Шамара се знаем. Той си живее в Чикаго. Говорили сме си.
- Българките или испанските, кои са по-красиви?
- Българките, но не знам сега дали са се променили. Все пак съм олд скул и не знам как са се развили! В Малага през всичките години само с испанки съм бил. Сега нямам гадже. Много са разкрепостени местните момичета. Виждам се с тях, втора-трета среща и стават нещата. Изкарвал съм най-много шест месеца с испанка. Някой път аз ги режа, друг път те - мен. Те не са фенки на сериозните връзки. Обичат чук-чук и чао.
- Имаше една песен за твое бивше гадже Мирела. Доста я храниш в нея. Каква беше драмата там?
- Тя не ми беше гадже, а добра приятелка. Харесваше ми много. Качи я някой друг песента. Извиних се на момичето. Тя ми прие извинението. Исках да сме гаджета, но не се получи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама