Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6095003 www.bgdnes.bg

Фънки разплака и Криско

Рокаджията - черната тв овца

Ковачев е кошмарът в риалити форматите, няма никакви скрупули

До болка откровен, с безжалостно пиперлив език и без никакви скрупули!
Така определят Димитър Ковачев-Фънки всички, у които рокаджията е оставил тежка травма с обидите и крясъците си в телевизионния ефир.


За поредна години Фънки е кошмарът на звездите, след като зае почетно място в журито на "Като две капки вода". Гологлавият словоохотлив бизнесмен и този път се зарече да не спести на никого нищо и да направи на пух и прах с острия си език всеки, който не е дал всичко от себе си, за да се представи добре.

Реклама


Въпреки клюките, че тази година рокаджията е аут от "Капките" след чутовен скандал с Маги Халваджиян, Фънки се завърна с пълна сила във формата. Вече няколко участници споделиха, че истински се страхуват от неговите оценки и да застанат лице в лице с него е най-големият ужас, който могат да преживеят.


"Най-много ме е страх от Фънки. Ако той ме разкритикува, няма да мога да мисля за нищо друго освен за шоуто" - сподели фолкпевицата Деси Слава малко преди старта на предаването.


Ураганът "Фънки" не е минал само през "Като две капки вода". Участието на Ковачев като оценител започва през далечната 2008 г., когато Фънки става жури в "Мюзик айдъл".
Редица млади таланти се отказват завинаги от амбициите да пробият в музикалните среди, попарени от безпощадния Ковачев.
"Ходи върти кючеци и се откажи от пеенето!" - с тези думи Фънки разплаква поредния младеж, опитал си късмета в шоуто.
Прохождащите таланти съвсем не са единствените, станали жертва на кошмарния оценител. Един от най-известните ни рап изпълнители – Криско, също бе жестоко унижен от рокажията. През 2013 г. Ковачев се присъединява към журито на "Музикална академия". Фънки разтърсва до основи първия и последен сезон на музикалното риалити, в което скандалите и драмите не стихваха за миг.


Жертва на рокаджията във формата става рапърът Криско, когото Ковачев успя дори да просълзи в телевизионен ефир. Oщe c пъpвoтo мy излизaнe нa cцeнaтa Фънки зaявява, чe нe e дoшъл, зa дa мy peцитиpaт, a зa дa чye как пee. Koвaчeв нe пecти кpитикитe нитo към пeceнтa, нитo към cтилa нa мyзикaтa. Cлeд втopoтo изпълнeниe нa Kpиcкo Фънки в пpaв тeкcт и с крясъци зaявява, чe paпъpът пee фaлшивo, с което довършва габровлията. Към днешна дата рапърът и Ковачев са заровили отдавна томахавката, но Криско е един от многото, които още пазят лошите спомени от първата среща с бизнесмена.
В риалити формата "ВИП брадър" Фънки взе на мушка шоумена Къци Вапцаров. Рокаджията му измисли прозвището "Къцамун" и беше инициатор на всички лоши шеги, които изтърпя бившият водещ.


Въпреки кошмарното си отношение към хората Фънки притежава уникално чувство за самоирония и никога не е криел недостатъците си. Ковачев говори откровено за брака си, миналото и килограмите, без да се притеснява как думите му ще бъдат разтълкувани. Приема със смях и десетките колажи в мрежата, които го оприличават на анимационния зелен и огромен герой Шрек.


Гологлавият бизнесмен не се срамува да споделя и за годините, когато е работил като санитар. Фънки е търкал пода в инфекциозна болница, но бързо сменя парцала с китарата и постъпва в Държавната консерватория. През 1991 г. заедно с Иван Несторов-Амебата основават промоутърската фирма „София мюзик ентърпрайсис“ - осъществила над 1000 концерта на световноизвестни изпълнители във всички музикални жанрове, между които Мадона, "Металика", Кайли Миноуг, Лейди Гага и още много други.

Реклама
Реклама
Реклама