Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6105168 www.bgdnes.bg

Джина Стоева, попфолк певица: Родих и вече мисля за второ

Да минат седмица-две и с таткото ще работим за момченце

Коя е тя:
Джина Стоева, чието истинско име е Десислава, е родена на 6 септември 1976 г. в Русе. Завършва Спортното училище в дунавския град, паралелка "Лека атлетика". През 2000 г. подписва договор с „Ара Мюзик“, а дебютният й албум излиза година по-късно. Успехът й е светкавичен - няколко от песните се превръщат в абсолютни хитове. Участва в „Пирин фолк“ в Сандански, където печели награда на публиката, а през 2007 г. става част от втория сезон на риалити шоуто „Сървайвър“. Изпълнителката е известна с колаборациите си със свои колеги като Ина, Ивена и сценариста, изпълнител и текстописец Теньо Гогов. През 2015 г. напуска „Ара Мюзик“ и преминава към самопродуциране. На 27 февруари т.г. Джина Стоева роди от дългогодишния си приятел своята първа рожба - щерката Ивая, кръстена на неговата майка.

Ани Романова 

- Честита щерка, Деси! Кога усети, че бебето е на път?
- На 27 февруари към 18,30 ч. с таткото на Ивая бяхме в един мол, където бях избрала легълце за малката в един детски магазин. Точно тогава усетих, че водите ми изтекоха. Затова бързо се прибрахме вкъщи, изкъпах се, приготвих необходимите за болницата неща, звъннах на доктора и тръгнахме към болницата. Разбира се, шофираше таткото. Междувременно контракциите се засилиха и учестиха. Към 20,30 ч. вече бяхме в болницата, където потвърдиха, че раждането е започнало, и ме поеха.
- Лесно и бързо ли роди?
- Да, спокойно може да се каже така. Самото раждане продължи около половин час, а Ивая се появи на бял свят на 4-ия-5-ия напън. Обаче боли! Шапка свалям на всички майки, родили по естествен път! Сложиха ми и малко упойка - хем да намалят болките, хем да усещам всичко, за да знам кога трябва да напъвам. Раждането не е лесна работа, но пък „резултатът“ си струва!
- Каква бе първата ти мисъл, когато видя Ивая?
- Че е НАШЕТО детенце! И понеже се роди с дълга и много руса коса, помислих: „Леле, колко шампоан ще иде за тази грива!“. Последното в кръга на шегата, разбира се. Иначе се появи с идеални мерки - 3,360 кг и 50 см.
- Присъства ли приятелят ти на раждането?
- Той беше с мен до последно, но като започнах да раждам, излезе. Винаги съм мислила, че не е работа на татковците да присъстват на най-женската „работа“, а и двамата просто така усетихме нещата. Затова пък с мен по време на раждането беше една моя много близка приятелка - Яна. Тя е няколко години по-млада от мен, още няма деца и дано не съм я отказала да ражда! За нея беше огромна емоция. По-късно тя сподели с мен, че ме е гледала как се мъча, а е била напълно безпомощна да ми помогне, затова пък е изпитала неописуема радост и щастие, когато е видяла бебето.
- Как прекара първата нощ след това?
- Четири-пет часа не можах да заспя от вълнение и щастие, чудех се дали наистина ми се е случило, или е един прекрасен сън. А рано сутринта - към 6,30 ч., ми донесоха Ивая и тя остана при мен до вечерта. И двете се учехме първия ден - аз да кърмя, а тя - да суче. Изобщо всеки ден ми я носеха сутрин, а вечерно време спяхме отделно - през нощта я хранеха сестрите. Тя започна да суче още на втория ден, а аз още от 5,30 бях будна и чаках с огромно нетърпение да я видя! Искам отново специално да благодаря на д-р Данаил Илиев и екипа му - всички бяха изключително внимателни и с мен, и с бебето, ободряваха ме с неизтощимо чувство за хумор! Докторът например ми пожела, като се възстановя напълно след 2-3 месеца, пак да забременея!
- В дните след първото си раждане мислиш за второ бебе?
- С таткото на Ивая се шегуваме, че така и така сме започнали, ами да довършим - той мечтае за син. Така че да минат седмица-две да се възстановя напълно и може и да започнем да работим и за момченце!
- Какво правеше в болничната стая, когато Ивая не беше при теб? Гледаше ли телевизия например?
- Бях сама в стаята, имах телевизор, но не съм го пускала - просто не ми остана време. Телефонът ми не спря да звъни, всички се обаждаха да ми честитят и да ме чуят как съм. Във фейсбук профила ми и на моята страница в социалната мрежа нонстоп валяха поздравления от приятели и фенове, стараех се да благодаря и отговоря на всички. Бях си взела от вкъщи и две книги да чета в болницата, но изобщо нямах време да ги отворя!
- Кога ви изписаха и кой дойде да ви вземе?
- Изписаха ни навръх националния празник 3 март. Дойде да ни вземе таткото, разбира се. А на изписването бяха и няколко много близки мои приятелки и приятели, които ме посрещнаха с огромни букети цветя.
- Успяхте ли да се подготвите за бебето вкъщи?
- Всички важни и необходими неща бяха готови за изписването ни. А онова прословуто детско легълце, което не успяхме да купим, когато неочаквано започна раждането, вече е налице - пратих приятеля ми да го вземе от мола. Чудих се кого да помоля да изпере и изглади новите бебешки чаршафчета, защото всичко стана внезапно и не бях успяла да свърша това, и натоварих моята приятелка - певицата Ивена.
- Имало ли е купон в чест на Ивая?
- Миналата седмица таткото е събрал и черпил 30-ина души за дъщеря си, купонясвали са до късно. Ето това е положението - някои са на твърдо, други сме на мляко!
- Тези дни спазваш ли някакъв специален хранителен режим?
- Менюто ми е леко, защото не изпитвам особено чувство на глад. Затова пък поемам повече течности и плодове. Имам всичко, защото ме обгрижват!
- Научи ли се да сменяш памперси?
- Памперси умея да сменям отдавна - имам три племеннички, които съм гледала. Но в болницата ме обучаваха на доста неща, свързани с отглеждането на бебе. Това е нещо като индивидуален курс, който е включен заедно с най-различни изследвания в болничния пакет, който избрах за раждането и престоя си.
- Ще ти помага ли някой в началото?
- Майка ми пристигна от Русе. Тя ще остане при нас месец-месец и половина, за да ми помага. От Франция ще дойде и сестра ми, която няма търпение да види детето.
- Допита ли се до астролози за бъдещето на Ивая?
- Не, но пък Ивена се занимава с нумерология и пресметна, че Ивая има тройка за цифра на живота. Това стана, без да подозираме, че ще се роди на 27 февруари. Два дни преди това, през уикенда, бяхме седнали с Ивена и с текстописеца Теньо Гогов на кафенце. И тя започна да прави изчисления за различни дати, включително и за 27 февруари, уж за всеки случай. А аз й се смях, защото терминът ми бе чак за 8 март. Според Ивена тройката, която носи рожденото число на щерка ми - 27.02.2017, е много добра като път на съдбата. Тройката е талант, вдъхновение, харизма, оптимизъм, креативност...
- Правиш ли отсега планове за живота й?
- Много е рано за каквито и да е планове за бъдещето. Сега най-важното е Ивая да е жива и здрава, а когато порасне, сама да избере каква да стане, с какво да се занимава. По принцип младите хора трябва да имат възможност за собствен избор, както и за вземане на самостоятелни решения.
- Смяташ ли скоро да зарадваш феновете си със завръщане на сцената и с нов музикален проект?
- За завръщане още няма да прогнозирам... Зная, че бебето в началото има все още много силна връзка с майката и трябва да съм до него... Ако има участия, които мога да поема - да, но за нов музикален проект ще поизчакам...

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама