Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6109924 www.bgdnes.bg

Ромката на ДЕЯН ДОНКОВ БРЕМЕННА

Николай Волев представи новия филм в зала 1 на НДК 

Аня Пенчева с грип след операция

Стотици дойдоха вчера на галапредставянето на филма на режисьора Николай Волев „Извън пътя“ в зала 1 на НДК, видя „България Днес“.
Режисьорът на хитовите „Маргарит и Маргарита“, „Господин за един ден“ и „Козият рог“ пристигна на прожекцията под ръка с красивата си съпруга – интериорната дизайнерка Доротея Волева. И двамата бяха избрали дълги черни палта и официални костюми.
„Аня ми се обади, няма да дойде, защото е болна след операцията на апандисит, която изкара съвсем наскоро.

Но ето, аз съм тук, Деян Донков и Сали също са тук. Радвам се, че филмът, който ще видят зрителите, е част от „София филм фест“, сподели режисьорът. За него лентата се случва след 16-годишно затишие, в което живя в Странджа като отшелник.

Реклама


„Дойде ми музата, ей така ме перна изведнъж и реших да се възползвам от това“, през смях сподели Волев. Малко след като започна да разказва за началото на снимките, в НДК в каубойски вид пристигна звездата Деян Донков. С черна шапка, тъмни дрехи и ботуши, актьорът приемаше поздравления за представянето си, а най-много цветя получи Сали Ибрахим, циганката, която участва във филма.


„Да, бременна съм, те тези неща стават и не питат кога е подходящият момент“, сподели симпатичната девойка, облечена в официална рокля като за бал.
„Сали е прекрасна, тя е циганка и няма актьорски опит. Да ви кажа ли как я избрах? Яви се на кастинг за дребна роличка, но аз нещо уцелих в очите, в погледа й, в излъчването й.

Не е завършила НАТФИЗ, но аз имам опит с непрофесионални актьори. Навремето Ирини Жамбонис снимах, когато беше ученичка, дори непълнолетна беше, а сега е звезда. И не е само тя моето откритие“, сподели вдъхновено Николай Волев.


Актрисата Йорданка Кузманова, оперният ас Арон Аронов, Калин Сърменов–Милото, както и много други популярни режисьори и кинодейци присъстваха на събитието. „Вече се завърнах и сега смятам да продължа с творчеството. В момента пиша автобиографична книга, в която имам много какво да разкажа – и за миналото, и за настоящето“, сподели още големият режисьор Николай Волев.

Лили АНГЕЛОВА, снимки Пламен КОДРОВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама