Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6210321 www.bgdnes.bg

Адел е най-богатата млада звезда във Великобритания

Лондон е градът с най-много милиардери

Певицата Адел е най-богатата шоузвезда под 30 г. във Великобритания, сочи списъкът на топбогаташите на Острова на в. “Сънди Таймс”.

29-годишната изпълнителка на хита Hello e спечелила 40 млн. паунда през миналата година и богаството ѝ се оценява на 125 млн. паунда. Така тя става най-богатата жена музикант в британската история. Приходите ѝ за 2016 г. са дошли от турнето ѝ и от продажбите на албума ѝ “25”. Най-богатият британски музикант е Пол Маккартни със 780 млн. паунда.

Реклама

За първи път в историята си Великобритания има толкова много милиардери. Класацията показва, че те са 134 - с 14 повече от миналата година. През 2016 г. общото състояние на богаташите на Острова е нараснало с 14% - от 575 до 658 млрд. паунда. Лондон е градът с най-много милиардери в цял свят - 86.

Списъкът на най-богатите британци за 2017 г. се оглавява от братята индийци Шри и Гопи Хиндуджа. Тяхното състояние се оценява на 16,2 млрд. паунда. Индийците инвестират в недвижими имоти, ресторанти, петрол и др.

Втори в класацията е украинският милиардер Леонард Блаватник с 15,9 млрд. паунда. Той е собственик на империята Warner Music Group.

На трето място са миналогодишните първенци братята Дейвид и Саймън Рубен.

В петицата влизат още индийският предприемач Лакшми Митал с 13,2 милиарда лири и Алишер Усманов със състояние от 11,8 млрд. паунда.

На 13-о място е собственикът на футболния клуб “Челси” Роман Абрамович със състояние малко над 8 млрд. паунда. Един от най-популярните бизнесмени в света

Ричард Брансън е

23-и с 4,8 млрд.

лири. Авторката на “Хари Потър” Дж. К. Роулинг има 650 млн. паунда, което означава, че богатството ѝ е нараснало 10 пъти, откакто за пръв път влезе в списъка с 65 милиона паунда през 2001 година.

Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън запази лидерската си позиция като най-богатия спортист във Великобритания. Състоянието му се оценява на 131 милиона лири - с 25 милиона повече в сравнение с миналата година. На второ място в тази класация е нападателят на “Манчестър Юнайтед” Златан Ибрахимович със 110 милиона паунда. 

Реклама
Реклама
Реклама