Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6316671 www.bgdnes.bg

Чалгарка окраде Азис

Мотел тук, мотел там 

Кристиана копира клипа на колегата си 

Фолкпевицата Кристиана окраде колегата си Азис, сигнализираха пред "България Днес" наблюдателни меломани.
Слабо популярната изпълнителка пусна новото си видео Big Star, което е заснето пред мотел. Сградата е много позната, тъй като само броени дни преди това Азис пусна клипа си към песента "Мотел", заснет... на същото място.
Декорът явно набира сериозна популярност във фолксредите, след като само за няколко дни се появява в два различни видеоклипа.
Самата Кристиана може да бъде видяна да танцува с балета си пред сградата, докато Азис се показва там заедно с оркестъра си. Стълбите, прозорците и цялостната визия са едно към едно, макар че проектите са различни.


И докато Кристиана залага повече на танците, то Азис е седнал на стълбите и участниците предимно ходят или стоят. Но това не може да обърка гледащия, тъй като и на двете места присъства дори светещият надпис MOTEL.

Реклама


Най-голямата разлика е в популярността на двете видеа - докато чалгарката има около 200 000 гледания, то Азис вече почти е достигнал кота 4 милиона. Самият изпълнител този път не е главен герой, режисьорът е дал възможност други типажи да изпъкнат. В кадрите участват музикантите от неговия бенд, с които той записа последния си хит "Хабиби".


Плагиатстванията в чалгата не са рядкост и често могат да бъдат срещнати във видеоклиповете. Пословична е каменната кариера в покрайнините на София, където са заснети десетки клипове на различни изпълнители. Малина, Мария, Яница, Татяна и Емилия са само част от популярните имена, които извиват тела покрай оглозганите камънаци. Галена, Анелия и Константин пък използваха един и същ декор в американски стил в киноцентъра в Бояна, като приликите отново са сериозен брой.
Най-популярните кражби са от клиповете на световни знаменитости. Анелия, Константин и ДесиСлава не се посвениха брутално да заимстват идеите на доказани изпълнители и заснеха видеа, пълно копие на Бионсе и други известни певци.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама