Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6320397 www.bgdnes.bg

Пловдив става"Чикаго"

Един от най-популярните мюзикъли в света ще заблести на пловдивска сцена. На Античния театър в събота - 8 юли ще се играе "Чикаго", по емблематичния оригинал на Боб Фос от 1975 г. Спектакълът, режисиран у нас от Бойко Илиев, е част от фестивала Opera Open 2017.

Либретото на мюзикъла е дело на Фред Еб и Боб Фос, който стои още зад класики в жанра като "Кабаре" и "Ах, този джаз", а музиката – на Джон Кандър. Преводът на песните на български език е на Виктор Макаров.

Реклама

В спектакъла на Античния театър участват солистите, хорът и балетът на македонския Музикален театър "Стефан Македонски" и оркестърът на Опера Пловдив. Диригент постановчик е Игор Богданов, сценографията е на Георги Златанов, художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова, хореограф е Татяна Янева.

Мюзикълът „Чикаго“, гледан от 17 милиона зрители по сцени в 25 държави, е създаден по пиесата на Морин Далас Уаткинс и разказва за кабаретна актриса, която убива любовника си и след това с помощта на високоплатен адвокат успява да убеди съда в своята невинност и да стане звезда в очите на пресата и обществото.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама