Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6547384 www.bgdnes.bg

Данчето, Белчев и другите СКОЧИХА НА ЧАЛГАТА

НДК се пръска по шевовете от естрада

Нели Рангелова: Де да можеха мама и тати да ме видят! 

На кръстоносен античалга поход тръгна родната естрада. Спасяват БГ лириката от опошляването и глупавите стихове, които според организаторите могат да се чуят в "модерната" музика.
Данчето Христова, Веско Маринов, Мишо Белчев и жена му Кристина, Нели Рангелова, Стефан Диомов, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Марги Хранова, Дони и Нети, Джина Иванова, Данчо Караджов и много други няколко часа забавляваха публиката в зала 1 на НДК, която се пръскаше по шевовете от жадни за естрада.
"Идеята тръгна от опошляването на текстовете в съвременната българска музика. През 70-те и 80-те години на миналия век бяха създадени песни, които и днес са вълнуващи, хората продължават да ги обичат и е хубаво да ги съберем в един концерт. Затова и името е "Концертът", разказаха главните "виновници" за "Концертът" - инициаторите Михаил Белчев и съпругата му Кристина.


И си изпълниха обещанието - малки и големи се радваха на най-любимите хитове на няколко поколения. Все песни, в които не се пее нито за "белия прашец", нито пък в клиповете има едри друсащи се задници в едър план.

Реклама


Огромен транспарант с надпис "Пеем поезия!" се спуска от тавана на зала 1 и с това Белчеви показаха, че именно лириките са акцент в "Концертът". Пяха се песни по творби на Радой Ралин, на Валери Петров, Любомир Левчев, Александър Петров, Недялко Йорданов, а освен това се чуха и шлагери по текстове на самия Белчев. На сцената той се качи, за да изпее незабравимата и сърцераздирателна "Не остарявай, любов", а после в дует с Искра Радева прозвуча и "Добри познати", чийто текст е на Блага Димитрова. "Устрем" изпя Маргарита Хранова и още със запяването покори публиката напълно. Невъзможно бе да има човек, който да не пее с фронтмена на "Сигнал" рок баладата "Да те жадувам" - всички я знаеха наизуст.
Естествено, на концерта бе почетена и паметта на големите като Емил Димитров, Дамян Дамянов и Паша Христова, които ни напуснаха.
"И правителствената ложа е пълна", похвали се със снимка от сцената режисьорът на цялото събитие Ники Априлов. Сред гостите човек можеше да забележи председателя на Народното събрание Димитър Главчев, който заплаши Корнелия Нинова с отстраняване от заседания онзи ден. От представителите на властта бяха още вицето Илиана Йотова, министър Лиляна Павлова, Волен Сидеров със съпругата си Деница, Десислава Атанасова и други.


"Щастлива съм, всичко е прекрасно... Само дето мама и тати не ме видяха!", през сълзи се зарадва Нели Рангелова на факта, че е част от "Концертът". Баща й почива преди много години, а в края на септември издъхна и майка й.
"Поклон пред българската песен!" - това е мотото на хората, които не слушат чалга!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама