Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6699923 www.bgdnes.bg

Филмът "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" най-гледан в САЩ

Приключенският филм "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" възвърна челната си позиция в "тромавия" за киното уикенд, през който зрителският интерес е насочен основно към Супербоул, предадоха световните информационни агенции.

През седмия си уикенд по кината, завръщайки се отново на върха, продукцията с Дуейн "Скалата" Джонсън е реализирала приходи в размер на 11 милиона долара от продажбата на билети в над 3550 киносалона в САЩ и Канада, предава БТА.

Реклама

Анализаторите отбелязват, че "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" е първият филм след касоразбивача "Титаник" (1997), който е излязъл на екран през декември и е бил на първо място в бокс-офиса през февруари.

"Джуманджи: Добре дошли в джунглата" освен това е 11-ият филм, преминал границата от 11 милиона долара през седмия си уикенд на екран.

С общи приходи от над 352 милиона долара продукцията, прекарала общо четири непоследователни седмици на първо място, се нарежда на 42-ро място сред най-касовите филми в северноамериканския бокс-офис.

Първенецът от миналата седмица "Лабиринтът: Последният кандидат" е отстъпил на втора позиция в бокс-офиса с постъпления в размер на 10,2 милиона долара.

През уикенда, доминиран от Супербоул, единственият нов филм, излязъл на екран, е "Уинчестър" с британската звезда и носителка на "Оскар" Хелън Мирън. Продукцията заема третото място с 9,3 милиона долара.

Челната петица в бокс-офис класацията на Северна Америка се допълва от филмите "Най-великият шоумен" и "Враждебни" ("Hostiles"). Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 7,8 милиона долара и 5,5 милиона долара.

Реклама
Реклама
Реклама