Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6845176 www.bgdnes.bg

Рапърката Диона: Не искам да съм икона на разврата

Диона (Денислава Сашова) е родена през 1995 г. в град Бяла Слатина. Професионално с музика започва да се занимава преди две години, а дотогава има различни аматьорски изяви. Певицата следва във Великотърновския университет, специаността "Политология". Има пет песни, като по-голямата част от текстовете пише сама. Досега е участвала в един конкурс, в който са се конкурирали само мъже, а тя е била единствената жена. Диона го печели безапелационно. Мечтата й е да получи и музикално образование в чужбина.

- Денислава, откъде тази страст да рапираш?

- Защото е различно и нямам толкова голяма конкуренция. В този стил има още няколко момичета. Когато аз започнах да се занимавам - преди около 2 години, нямаше друго момиче рапър. Винаги съм държала да съм различна и откакто се помня, все съм дива и бунтарка. Докато моите приятели ходеха на чалга дискотека, аз бях в друго заведение и слушах Мишо Шамара. Имам обаче много приятели в чалгата - с Галин сме близки, Галена много я харесвам. Разбрах, че е голяма глупост да има война между стиловете. Последната ми песен "Жестока" се пуска в чалга заведенията, което ме радва. Доказателство за липсата на война са дуетите между чалга и рап изпълнители.

Реклама

- Ти планираш ли подобен дует?

- Да, бих направила. Искам някой ден да направим нещо с Галена. Мисля, че тя също ме харесва и би се получило нещо добро. Харесвам я, защото не прави кръчмарска чалга, а висок клас музика.

- Звучиш като амбициозна личност, такава ли си?

- Да, амбициозна съм! Смятам, че ако човек има качества, подплатени с акъл, както казват старите хора, той не може да бъде спрян от никого и нищо.

- В клиповете го играеш лошо момиче, в реалния живот каква си?

- Чак лоша не съм, даже съм адски наивна. Диона е човекът, който аз Денислава никога не съм успяла да бъда. Диона си казва всичко на всички. Денислава е наивна и е лесно да я излъжеш. Ако въпросът е към Диона, тя ще ти каже: "Да, много лошо момиче съм". Този образ, който изграждам, започва да взема превес над мен. Харесвам го - искам да съм Диона и в реалния живот. Работя над това, но има детска част в мен, която си е Денислава. Искам всички момичета да са директни, намахани, да не се впечатляват от скъпи коли и парцалки. Момичетата, които ми подражават и ме харесват, точно това следват като пример.

- Осъзнаваш ли, че отговорността ти към момичетата, които ти подражават, е много голяма?

- Мисля ги тези неща. Затова внимавам в моите песни да няма много вулгаризми и думи, които да изискват цензура.

Реклама

- Прекъсвам те и веднага ти цитирам част от песента ти "Дявола на токчета": "Аре, разклати го, раздвижи го да го видя. Давай, разклати го, раздвижи го да го видя". Какво иска да ни каже героинята?

- Планирахме да сложим един шейкър за коктейли в клипа и барман, който да прави движения, за да стане ясно за какво става въпрос. Но решихме, че точно това ще заинтригува хората и ще ги накара да говорят. Не е задължително да е нещо мръсно, аз мога да си разклащам каквото поискам. Може да е кракът ми. Ако някой си мисли нещо мръснишко, си е негов проблем.

- Подрастващите масово мислят за мръснишкото.

- Аз мога да дам някакъв пример на децата, но не и да ги възпитавам и да им пропагандирам Диона. Ако исках да възпитавам деца, щях да стана учителка. Все пак съм артист и се конкурирам с хора като Гери Никол и Тита, които са много по-крайни в клиповете си.

- Смяташ ли, че Гери Никол е вулгарна?

- Не е вулгарна, но е провокативна. Харесвам я и песните й са уникални. Тя е по-малка от мен, но е доста по-смела. Когато започвах, нямах нейната смелост. Но пък имах смелостта да ги казвам нещата. Тя ги показва, аз ги казвам. Това е разликата между нас. Харесвам и Ники Минаж, но тя излиза да пее по зърна - нещо, което аз няма да направя никога. Не искам да съм икона на разврата. Като кажат "Диона", искам да се сещат, че съм първото момиче, което се издигна с рап и стана конкурентка на 100 кила и Димчо.

- Трудно ли е да си изкарваш прехраната с музика в България?

- Абсолютно! Ако искам да се изхранвам от това, трябва да съм интересна на хората. Имам много колежки, които пеят уникално, но нямат чар и провокативност у себе си. И никой не ги търси и те се отказват. Дарбата им да пеят отива на вятъра. Хората очакват от мен да съм богата, да се возя в лимузина, да имам охрана...

- ...и спонсор.

- Абсурд! Нямам! Дори родителите не ми помагат и аз ги разбирам, тъй като не са милионери. Всичко, което съм направила досега, е абсолютно сама. Това е най-голямата ми гордост. Защото не съм разчитала на богат мъж. Работя всеки ден - лягам в 5 ч., ставам в 10 ч. Старая се да съм на нивото на хората, които имат зад себе си много пари.

- Откъде е прякорът ти Диона?

- Като малка бях по-пълничка и ми казваха Фиона - жената на Шрек. Понеже името ми е Денислава, смениха първата буква с Д и се получи Диона. Много си го харесах. След време научих, че това е древногръцка богиня. Преди няколко месеца си я татуирах на левия крак. Отне около 6 часа, за да ми я изрисуват.

- Колко татуировки имаш?

- Шест. Имам една започната за майка ми, която не е с нейното лице. Чух, че не е хубаво да татуираш близък човек, докато е жив. Започнах с ключ сол преди три години и си бях казала, че ще е първата ми и последна татуировка. Но шаренето е пристрастяващо. Наистина се надявам да спра. Но, както се казва - сега ми е времето. Все едно сега да се чудя защо като малка съм си играла на пясъчника - защото ми е било времето и ми е било готино.

- Снимаш се в интернет сериал. Имаш ли амбиции за киното и театъра?

- Напоследък все по-често започвам да обръщам погледа си и към това. Има толкова много артисти от световната сцена - Дженифър Лопес, Селена Гомес и Деми Ловато, които са певици и същевременно добри актриси. Може и аз някой ден да стана. Наскоро получих предложение от голям български режисьор за участие в игрален филм. Силно се надявам да се получат нещата.

- Има ли сцена, която не би изиграла?

- Сексуалните сцени ме притесняват. Целуването, докосването, прегръдката - това са много лични моменти. Дори публично избягвам да се държа за ръка и да се докосвам с човека до мен. Хората не се интересуват какво правите с половинката си.

- Имаш ли си приятел?

- Да, казва се Симеон. Сега заминава за Америка, почти 4 месеца ще бъдем разделени. Това е изпитание и за двамата, тъй като досега сме се разделяли само за няколко дни. Живеем заедно от година и половина. Той е нормално момче и не харесва славата, камерите и фалшивите хора от шоубизнеса.

- Мислиш ли за семейство и деца?

- В момента гледам да балансирам нещата, за да не пренебрегвам личния си живот заради кариерата. Оценявам мъжа до себе си, защото е трудно да намериш човек, който те приема с работата ти, недостатъците и всичките свалячи.

- Имаш ли много свалячи?

- Да, има. Не знам дали ме харесват като жена, или за да кажат "брат, забих Диона". Има хора, които постоянно ме занимават. До 27 години не мисля за деца. Искам да се издигна толкова, че една година да не мисля за сцената и да имам спокойна бременност. Когато детето ми се роди, да му дам цялото си внимание. От 8-и клас съм израснала без моите родители, тъй като се наложи да работят в чужбина. Знам колко е трудно и не искам моите деца да живеят по същия начин.

- Учиш политология. Кое е общото между политиката и рапа?

- Нямат допирни точки.

- Не се ли виждаш като депутат?

- Не харесвам българската политика. Предпочитам да забавлявам хората, а не да ги лъжа.

Реклама
Реклама
Реклама