Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7027248 www.bgdnes.bg

Фолклегендата Сашка Васева: Няма спасение за очите ми

"Зрението ми се влошава всеки следващ ден. Атрофията на зрителния нерв е нелечимо заболяване и трудно ще има спасение за мен. Но продължавам да се държа - правя го заради децата ми. Не мога да легна и да се предам, трябва да съм силна заради тях."

Това сподели емоционално легендата на българския попфолк Сашка Васева. От повече от година изпълнителката има тежки проблеми със зрението си. Тя е на 100% сляпа с дясното си око, а с лявото си вижда силно замъглено.

Реклама

Певицата призна за проблемите си публично за пръв път по време на участието си в риалити шоуто "Биг брадър". Тогава тя отказваше участие в някои от мисиите, защото не виждаше добре цели и не можеше да изпълни поставените й задължения.

В началото на месеца тя се изповяда пред "България Днес" и подробно разказа за проблема си. И тогава призна, че й е много трудно. "Опитах какво ли не - народни лечители, лекарства, но нищо не помага. Имам една последна надежда, но още няма да я разкрия, защото не искам да говоря предварително. Ако успея отново да прогледна, един ден подробно ще разкажа как се е случило, за да мога да помогна на хора в моето положение", добави Сашка.

Васева призна, че постоянно общува с децата си и ги учи да не я приемат като болен човек, а наравно с тях. На няколко пъти тя изтъкна, че не се чувства инвалид и затова няма намерение да кандидатства за ТЕЛК.

"Вярвам в Бог и знам, че това е изпитание. Децата ми ми казват, че искат да съм човек воин и да се покажа като борбеното момиче, което всички знаят. Не искам хората да ме съжаляват. Точно в тези моменти имам нужда от тяхната подкрепа. Когато си на върха, имаш нужда от усамотение, но когато си на дъното, сърцето ти изпитва нужда да получава любов. Не искам да прося любов от хората, а да я получавам даром. През годините бях самодива и нямам близък приятелски кръг. Моите приятели са моите фенове и точно сега много разчитам на тях", каза още преди време Васева.

Дупнишката Мадона купонясва на морето

Напук на проблемите си Дупнишката Мадона отпраши към родното Черноморие, за да избяга временно от болестите и тревогите. Тя се отдаде на бурен купон в пиано-бар в Свети Влас, като в нейната компания беше бившият шеф на Магистрална полиция Красимир Занев.

Фолкпевицата е категорична, че ще продължи да пее и да се забавлява до последно. Дори и да има малка възможност да вижда, тя ще бъде на сцената с микрофон в ръка, защото иска нейните почитатели да я запомнят точно по този начин. Сашка се надява и да получава по-често покани за участия, тъй като точно сега има огромна нужда от финансови средства за лечение. Затова и през последните дни се заговори, че има възможност за втори път да влезе в къщата на "Биг брадър" срещу солиден хонорар. Традиционно тя отказва да коментира дали ще стане част от шоуто, където при първата си изява впечатли предимно с денонощното си ядене и любов към дългите часове на спане.

Реклама
Реклама
Реклама