Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7086750 www.bgdnes.bg

Талантливият хубавец Наум Шопов-внук: Не се виждам с баща ми на една сцена!

Синът на Христо Шопов: Спирам с актьорството! Моята професия е хирургията

"Пътят ми се отдалечава все повече и повече от актьорското майсторство и затова се съмнявам, че някога ще се кача на една сцена с баща ми, не се виждам там с него. Моята професия е хирургията, не актьорството".

Така талантливият хубавец Наум Шопов-внук отговори на въпроса дали би се качил на една сцена с баща си - големия актьор Христо Шопов.

Реклама

Като малък симпатягата мечтаел да стане актьор и неслучайно - това е в кръвта му. Син на Христо Шопов и Мариана Станишева, внук на големия Наум Шопов и съпругата му Невена Симеонова, с леля Лиза Шопова, той прави първите си стъпки в театъра още 7-годишен, след това играе и в различни филми.

"Винаги съм харесвал баща ми като актьор. Смятам, че най-емблематичните му филми са "Маргарит и Маргарита" и "Вчера". На мен повече ми допада във втория, защото в него става дума за приятелството, разгърнато в много интересен за мен аспект. Но примерно и в "Страстите Христови" баща ми играе много добре", смята Шопов.

"Реших да прекъсна семейната традиция, защото усетих, че не е нещото, на което искам да си отдам цялото съществуване. А пък медицината представлява голям интерес за мен и по-конкретно хирургията. Всичко започна от девети клас, когато за малко да остана на поправка по биология. Наложи се сериозно да залегна над учебника и в един момент се оказа, че биологията е изключително интересен предмет. Спасих се от поправка и така се роди любовта ми към медицината", смее се Шопов.

Първоначално той смятал, че ще продължи традицията, и родителите му никак не били щастливи от това, но после се отказал и избрал медицината. "Приеха ме от раз, за щастие", доволен е Наум. Междувременно е поканен да участва в най-хитовия сериал "Откраднат живот". Съгласява се да се пробва заради тематиката му. "Трябва да призная обаче, че ако сериалът не беше на медицинска тематика, нямаше да се включа в него, защото просто нямаше какво да ми хване окото", категоричен е Наум.

В ролята на младия доктор Тасев хиляди стават фенове на харизматичната му особа. "Много съм щастлив от работата си в сериала. С Юлиан Вергов се познавам от години, приятел е с баща ми. Карамазов и Вергов са готини пичове и е страхотно в тяхната компания. В началото се притеснявах дали ще смогна на темпото на колегите, но с времето нещата се стиковаха", разказва Шопов.

Реклама

Днес 25-годишният вече истински доктор харесва начина, по който изглежда. "Това е въпрос на избор. Аз тренирам от около 6 години. Периодът между двете снимки, които публикувах, е около три години, но с воля и желание си наложих, че трябва да променя живота си. И най-вече начина на хранене. Сега изглеждам далеч по-добре от преди. Щом аз мога, можете и вие", съветва Наум феновете си.

Мотивацията да се промени дошла от само себе си. Преди около 6 години започва да тренира, към спортния режим успява да запали и приятелката си Теа, която също показва перфектна физическа форма.

В менюто им обаче няма табута. Според него не е нужно всички да изключваме от менюто си глутена и млечните продукти. "От хиляда години хората се хранят по този начин, но в последните пет стана модерно да си нетолерантен към тези продукти. Смятам, че нещата са пресилени, макар към лактозата случаят да по-различен за всеки индивидуално", смята Шопов, който не отказва да участва и в здравни кампании. "Последната бе "Какъв е твоят фамилен отпечатък". Става въпрос за наследствено заболяване, вследствие на което се нарушава обмяната на произведения в организма холестерол. Това води до сърдечносъдови заболявания. Често заболяването протича без симптоми, но ако човек си прави поне веднъж годишно профилактични изследвания, ще избегне фаталния край", смята Шопов.

Любовникът в "Откраднат живот"

Наум Шопов-младши е от любимите лица и на актрисите, с които си партнира. В сериала той е интимен първо с Луиза Григорова, а впоследствие и с Ирина Митева. Междувременно ухажва и други доктори от сериала. "В живота съм моногамен. Имам си приятелка Теа, с която съм много щастлив", казва Наум. Само преди месец девойката сложи силикон, а Наум сподели: "Вече е перфектна".

Реклама
Реклама
Реклама