Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7087167 www.bgdnes.bg

"Златният Орфей" се завръща!

Стотици се тълпят да видят

звездите на българския соц

Горанов, Камелия Тодорова и Богдана

пяха за Генко Генов-Чудака

Снимки: Пламен Кодров

Радвай се, народе! "Златният Орфей" се завърна! Това видяха стотиците фенове на популярния в соца фестивал, които вчера щяха да срутят клуба в подлеза на НДК, за да влязат да гледат любимците си.

Реклама

Повод за събитието е концертът, организиран в памет на 90-годишнината от рождението на "бащата" на "Златният Орфей" Генко Генов-Чудака. Организатор е синът на музиканта - Райчин Генов. "Стотици световни звезди тръгнаха от този фестивал - Алла Пугачова, Хулио Иглесиас, Франк Синатра, Том Джоунс, както и всички български популярни звезди", сподели синът на легендата. Вечерта не липсваше приемственост между старото и новото поколение творци. На сцената се качиха и джаз певицата Весела Морова, Мрина Драгомирецкая, Петър Петров, Теа Николова, трио "Тринити" и много други. Овациите обират Мими Николова, Орлин Горанов, Камелия Тодорова, Богдана Карадочева.

"Голяма привилегия е да съм син на Генко. Той е човек, от когото абсолютно всеки може да се учи", сподели още Райчин, който има и сестра. Преди да създаде фестивала, Генов е бил виртуозен пианист. В началото "Златният Орфей" е бил с идея да популяризира българската музика, впоследствие е станал номер едно в Източна Европа. Историята описва самият Генко Генов в книга, чийто тираж е "арестуван". До момента творбата му е преиздадена повече от три пъти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама