Реклама
https://www.bgdnes.bg/snimka_na_denya/article/4643986 www.bgdnes.bg

Глави от гнус

Храна за милиони е превърната в гротескен арт пърформанс от художник с погнуса към бургери, наденички и салами.

Самопровъзгласилият се за артист Джеймс Острер е отявлен противник на вредните навици в храненето и използва всяка удобна възможност да оплюе закусвални и заведения за бързо хранене. Този път поданикът на Нейно Величество Елизабет ІІ избра нестандартен начин за проява - потрети с "отровни" храни. За проекта си британецът ангажира статисти, чиито лица кичи със снаксове, бонбони, сладкиши, сладоледи, сандвичи и месни продукти. Вместо да предизвика нетърпимост към фастфуда, ексцентричната фотосесия кара повечето хора да огладняват от нея.

Реклама

"Дете съм на разведени родители. Виждах баща си само през уикендите. За да ми угоди, той винаги ме водеше по различни популярни вериги за подобна нездравословна храна. Те са идеални за отмора и забавление, но са отрова за организма ни", твърди Джеймс.

"Западният свят отива на такива места, когато се чувства стресиран. А това е в по-голямата част от времето. Малцина са онези, които сядат в истински ресторанти с превъзходна кухня, където можеш да се насладиш на истинска храна", допълва Острер.

Доброто намерение на твореца да предизвика размисъл у децата, преди да сложат "отрова" в устата, засега търпи пълен провал и сесията му е оплюта от най-известните издания на Острова.

"Създаването на чудовища с храни е нелеп опит да отврати зрителите от закусвалните и предлаганите там сандвичи. Подобни социални теми, пресъздадени по този начин, са неразбираеми за широката публика, която възприема плакатите на Острер като покана за пиршество", коментира британската преса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама