Реклама
https://www.bgdnes.bg/sol_i_piper/article/4985288 www.bgdnes.bg

Честит Рожден Ден на Мики Рурк! 63г.

Мики Рурк е роден в Ню Йорк, САЩ, 16 септември 1952. Преди да стане актьор мечтаел да се занимава с професионален бейзбол и бокс.Но съдбата си казва своето и той попада под най-силните филмови прожектори - холивудските. Дебютира с малки роли - "Вратите на рая" (реж. Стивън Спилбърг),"Телесна топлина", "Вечеря" и др. Много добре се справя в "Папата от Грийнуич Вилидж", но истинският му талант блесва с цялата си сила в "Годината на дракона" (реж. Майкъл Чимино), където се превъплъщава във фанатизиран полицай.

С развитието на своята кариера Мики става перфекционист - той не просто иска да се снима в киното, а търси само роли, които напълно да отговарят на високите му изисквания и да го разкриват в най-добрата му светлина. Тази безкомпромисност определено му е донесла успехи - спомнете си "Девет седмици и половина", "Ангелско сърце", "Муха на бара"... Но след като изиграва поет алкохолик в "Муха на бара", той се чувства толкова изцеден физически и психически, че дори развива страхова невроза. Не смее да излезе от къщата си или да се качи в колата си. Твърди, че наркотиците и алкохолът нямат нищо общо със състоянието му, въпреки че и двата порока не са му чужди.

Реклама

Дали заради тях или не, но вместо да покорява все по-високи върхове, от един момент нататък той започва да приема роли, които трудно биха се нарекли звездни или дори големи. Кинопътеката му започва стремглаво да го води надолу. Може би някой астролог ще обясни странното му поведение със зодията му - нали мотото на Раците е крачка напред и две назад?! Неговата крачка назад обаче даже не е в областта на филмовата индустрия - той се завръща на ринга. Това негово възродило се влечение обаче трае кратко и Мики Рурк се отказва окончателно малко преди да отпразнува своята четиридесетгодишнина. И се връща в киното. Мики Рурк е един от малкото актьори, които не поддържат добри отношения с пресата. Той е затворен в себе си и трудно разговаря с журналисти. Те пък не пропускат да си отмъстят, като отразяват всеки негов провал колкото се може по-грандиозно. Мнозина го наричат "лошото момче на Холивуд", но това не му пречи да остане и до днес харизматичен герой. В началото му е било много трудно да приеме, че филмите са една голяма индустрия, която по-скоро прави пари, отколкото изкуство. Това е и една от причините да се откаже за кратко от екранната си кариера и да се отдаде изцяло на професионалния спорт. След като се е завърнал повторно обаче и след толкова години опит, сигурно вече се е примирил с това.

Актьорът е бил женен за колежката си Каре Отис, но бракът им издържа кратко и спомен от него са само останалите по тялото на Мики татуировки - странна мания за доказване на привързаност, като се има предвид колко траят повечето холивудски връзки. И неговият случай завършва зле - обвинен е от половинката си в семеен тормоз. По-късно обвинението било снето, но лошото чувство си остава завинаги...

Независимо от неуспеха с Каре Отис Мики не би могъл да се оплаче от липса на женско внимание. Въпреки че в някои медии актьорът е представен като истински мърляч, който недолюбва хигиената (говори се, че партньорките му в киното, които снимали интимни сцени с него, получавали двоен хонорар), тази година той беше забелязан под ръка със сексбогинята Анна Курникова. Самата тя твърди, че двамата са само приятели. Вие решете дали да й повярвате..

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама