Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10085796 www.bgdnes.bg

Цветан Соколов с нова контузия

Нова контузия на капитана Цветан Соколов притеснява треньорския щаб на националния отбор по волейбол. Звездата на тима пропусна официалния приятелски мач срещу Нидерландия в "Арена Самоков", загубен с 0:3 (15:25, 22:25, 19:25). След това двата отбора изиграха допълнителен гейм, който нашите спечелиха с 25:22. С най-голям актив за тима ни бе Велизар Чернокожев, който завърши с 14 точки и блок. Тодор Скримов направи 12 точки и също един блок.

Проблемът на Соколов е в мускула на бедрото, но се очаква скоро той да бъде готов за игра. Капитанът доскоро лекува контузия, заради която прекрати участието си в Лигата на нациите през юни. Тогава той имаше разкъсан преден зъбчат мускул, а сега има различен проблем.

Реклама

Мачът с Нидерландия бе последната контрола на родна земя от подготовката за Европейското първенство в Полша, Чехия, Естония и Финландия. То започва на 1 септември. На 19 август момчетата на Силвано Пранди заминават за Украйна, където ще имат проверки на приятелски турнир с участието на домакините, Сърбия и Словения.

Срещу Нидерландия не играха още Ники Николов и Владислав Иванов. Те изгледаха мача на живо в залата. Иванов вече се чувства по-добре след прекарана карантина, но засега не е ясно кога ще може да се присъедини към тима.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама