Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10167798 www.bgdnes.bg

Българската волейболна мечта е жива

България ще играе срещу Германия на 1/8-финал на Евроволей 2021. Това стана ясно, след като преди тимът на Италия се наложи над домакините от Чехия с 3:1 гейма в последния мач от Група "В" на първенството.

По програма мачът трябва да бъде в неделя (12 септември) от 20,00 часа българско време в Острава.

Реклама

Така "лъвовете", които по-рано биха Беларус също с 3:1 гейма в директен сблъсък за продължаване напред, останаха на 3-о място в крайното класиране с 3 победи, 2 загуби и 8 точки. По този начин България ще трябва да играе на 1/8-финалите срещу втория от Група "D" - Германия.

Българските мечти за оставане в турнира и след фазата на 16-те най-добри отбора продължават да горят, призна и капитанът Цветан Соколов. "Всички знаят, че беше важно да спечелим и да продължим да мечтаем. Щастливи сме, защото победихме. Беларус рискуваше всичко. Трябваше да се преборим. Натиснаха ни с начален удар. Трябваше да бъдем една стъпка преди тях. Щастливи сме от победата. Горд съм и съм щастлив с моя тим. Показахме спад в третия гейм, но след това спечелихме четвъртата част", заяви Соколов.

Евроволей 2003 е последният случай, в който мъжкият национален отбор на България не успя да преодолее груповата фаза на шампионата на Стария континет.

Тогава воденият от Милорад Киац състав допусна три загуби и записа две победи в петте си мача и завърши на петото място в група "А". Така волейболистите ни заемат десетото място в крайното подреждане на първенството, което се провежда в германската столица Берлин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама