Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10371353 www.bgdnes.bg

Дерменджиев се завръща като треньор на "Лудогорец"

Георги Дерменджиев със сигурност се завръща за трети път в "Лудогорец". Преговорите между него и ръководството на клуба завършиха с успех, научи "България Днес". Той поема юздите като старши треньор, а не като спортен директор, каквито информации имаше.

Все още не е ясно дали Архитекта ще започне работа веднага, или ще изчака до Нова година, когато стартира зимната подготовка на "орлите". По принцип той предпочита да остави Станислав Генчев да довърши оставащите мачове от есенния сезон, включително двата двубоя от групите на Лига Европа, където "Лудогорец" вече почти изгуби шансове да продължи. Със сигурност Генчев ще продължи да работи в клуба, като вероятно ще бъде помощник на Дерменджиев. "България Днес" потърси за коментар новия треньор, но на този етап той не желае да дава изявления, докато няма нищо официално.

Реклама

Бат' Жоро, както някои футболисти го наричаха преди, е най-успешният наставник на "Лудогорец". Той е извеждал три пъти тима до шампионската титла - през сезони 2014/15, 2015/16 и 2016/17. Носител е и на Суперкупата на България през 2014 г. Два пъти успява да класира отбора от Разград за груповата фаза на Шампионската лига. През 2014 година с "Лудогорец" записва първата победа на български отбор в този етап от турнира на богатите, като победен е "Базел" с 1:0. Две години по-късно тимът дори излиза от група с ПСЖ, "Арсенал" и "Базел" и играе в Европа и напролет. Изправял се е срещу специалисти като Карло Анчелоти, Брендън Роджърс, Арсен Венгер и Унай Емери.

Завръщането на Георги Дерменджиев е най-полезният ход за "Лудогорец", убедени са собствениците братя Домусчиеви. Начело на тима се извъртяха доста чужденци, като Бруно Рибейро, Пауло Аутори, Павел Върба, Валдас Дамбраускас, като целта бе да се вдигне европейската класа на отбора, но това така и не се случи. Тимът в крайна сметка изгуби идентичността си и няма ясна философия. Целта пред Дерменджиев е 11-ата поредна шампионска титла и изграждане на отбор, който отново да гони влизане в Шампионска лига догодина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама