Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10404000 www.bgdnes.bg

Кейн счупи 94-годишен рекорд

Звездата на Англия Хари Кейн счупи рекорд на близо един век. Нападателят се разписа четири пъти при погрома с 10:0 над Сан Марино и стана първият футболист, вкарал 16 гола за "трите лъва" за една календарна година. До този мач Кейн имаше 12 попадения за националния тим през годината и бе равен с Джордж Хилдсън (1908 г.) и Дикси Дийн (1927 г.). Кейн вече има общо 48 гола за страната си, като по този начин се изравни с

Гари Линекер. Легендата джентълменски поздрави нападателя на "Тотнъм" за впечатляващото постижение.

Пред него във вечната голмайсторска листа на Англия са само Боби Чарлтън (49) и Уейн Руни (53). Кейн стана и първият футболист, отбелязал четири гола в мач на Англия, след Йън Райт през 1993г. при победата със 7:1 отново срещу Сан Марино. "Трите лъва" си имат и нов талисман - 18-годишният Джуд Белингъм от "Борусия" (Дортмунд) вече има 10 победи в първите си 10 мача за Англия.
Срещу Сан Марино Кейн вкара четирите си гола само за едно полувреме. Той бе сменен още в 63-ата минута, а селекционерът Гарет Саутгейт се пошегува, че го е извадил от игра, за да не разсърди рекордьора Уейн Рууни. "Ако бяхме оставили Кейн на терена още половин час, щяхме да получим позвъняване от семейството на Уейн Рууни", каза с усмивка треньорът.
Англия се класира с лекота за световното като победител в групата с 8 победи, два равни мача и голова разлика 39:3. На второ място остава Полша, която ще играе на бараж. "Заслужихме правото да играем на световното първенство с победите като гост в Будапеща, Варшава и Тирана - коментира селекционерът Саутгейт. - Всички играчи и щабът свършиха отлична работа през годината. Не можем да избираме с противници на какво ниво да се срещаме. Излязохме с правилната настройка и изпълнихме задачата си по впечатляващ начин."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама