Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10809119 www.bgdnes.bg

Героят за "Милан" Оливие Жиру: "Интер" да трепери

"Росонерите" вече са на точка от лидера

"В борбата за титлата сме! "Интер" да трепери", с радост възкликва Оливие Жиру. На "Джузепе Меаца" "нерадзурите" взеха аванс след гол на Иван Перишич (39), но "росонерите" осъществиха бърз чрез две попадения именно на Жиру (75, 78) и така стигнаха до ценна победа в борбата за Скудетото. С успеха "Милан" вече е само на точка зад градския съперник във временното класиране.

"В борбата за Скудетото сме, но ни остават още много двубои. "Интер" все още е на върха. Ние мислим за това как да правим нещата добре. Затова нека побеждаваме, а след това ще гледаме какво прави "Интер", те да треперят, коментира Жиру.

Реклама

Треньорът на "Интер" Симоне Индзаги бе на обратния полюс на настроението, след като неговият тим допусна обрат и загуби. "Това е футболът. Доминирахме във всяко отношение, но загубихме. Те имаха късмет при първия гол, а за втория проявиха хитрост. Загубихме мача в последните 25 минути, когато нямахме острота и загубихме добрия контрол върху топката. От 10 мача срещу "Милан" ще спечелим 9. Не заслужавахме да загубим в дербито, но това е футболът", каза Индзаги след мача на "Джузепе Меаца".

В друг мач от 24-ия кръг на Серия "А" "Лацио" победи "Фиорентина" с класическото 3:0. Попаденията за столичани реализираха Сергей Милинкович-Савич и Чиро Имобиле, а Кристиано Бираги си отбеляза автогол.

След успеха си "орлите" събраха 39 точки и заемат шесто място във временното класиране. "Фиорентина" е осми с 36 т.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама