Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/10943277 www.bgdnes.bg

Илиан Стоянов-Коловати: Мъри е обединителят на "Левски"

"Ако Станимир Стоилов не се беше върнал в "Левски", нещата ставаха много страшни за клуба." Това заяви пред "България Днес" бившият защитник на "сините" Илиан Стоянов. От 18 години популярният с прозвището си Коловати играч живее в Япония, където има собствена футболна школа. Той не спира да следи случващото се на "Герена" и е оптимист за бъдещето на клуба при това ръководство.
"В момента Мъри е един обединител. Откакто дойде, без много пари сглоби приличен отбор. Стоилов си знае цената и има самочувствието. Гледах всички контроли през зимната подготовка и ми беше много приятно, че се налагат млади момчета. Трябваше да дойде човек, който има топки да направи това нещо. "Левски" се опитва да играе футбол и да се надиграва с другите. Най-важното е да се изгради стил на игра, което вече си личи", категоричен е Илиан Стоянов, който изиграва 137 двубоя във всички турнири със синята фланелка. Спечелил е две шампионски титли и три национални купи.


"Наско Сираков винаги е бил зад треньорите. Защо предишните не направиха това, което сега Мъри? Да не говорим за някои хора без чест и морал, които имаха голям бюджет, не постигнаха нищо, а сега съдят клуба", гневен е Коловати. Той подкрепя напълно кампанията "Левски е вечен" и обеща да се включи в нея.
"Ако не бяха феновете в последните години, клуба нямаше да го има. С един-два добри спонсора и постъпленията от привържениците нещата ще се стабилизират. Най-важното нещо е да се изчистват лека-полека старите дългове. Оптимист съм за бъдещето на клуба. Със сигурност ще си купя новата фланелка", признава Илиан, който два пъти вдига националната купа на Япония с тима на "Джеф Юнайтед".
"Може да е много трудно "Левски" да е шампион този сезон, но съм сигурен, че Мъри няма да се откаже да се бори и за това до последно. Купата е шансът да се класираш най-бързо за Европа. Важно е отборът да играе в евротурнирите заради приходите, но и заради самите фенове. Клубът ще има още по-висока репутация, когато привлича нови попълнения от чужбина", завършва Стоянов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама