Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11194094 www.bgdnes.bg

Световната шампионка по борба Биляна Дудова: Унижават ме заради треньора

"Докога трябва да търпя да бъда мачкана, унижавана, подигравана от треньора на националния отбор Петър Касабов", избухна световната и европейска шампионка по борба Биляна Дудова, след като не бе включена в отбора за предстоящия шампионат на Стария континент.

Дудова не сдържа гнева си, тъй като в категорията до 62 кг бе включена Тайбе Юсеин. Между двете трябваше да се състои преборване за мястото в тима, но въпреки че не се яви, Юсеин получи правото да е националка. Двете имат по една победа в директни схватки помежду си, откакто са в тази категория.

Реклама

"Аз няма да се състезавам на европейското първенство, при положение че победих Тайбе на турнира "Дан Колов", при положение че спазих правилата, които бяха казани от УС на Българската федерация по борба. Просто за мен не е нормално заради това, че не съм от отбора на Петър Касабов, да бъда ощетявана по такъв начин. От пет европейски първенства имам четири титли, а от участия на две световни първенства имам златен и сребърен медал. И да бъда подигравана по такъв начин! Заплатата, която получавам от федерацията, че съм европейска и световна шампионка и която все още не съм получавала тази година, е колкото заплатата на една чистачка", признава още Дудова.

Въпреки несправедливото според нея отношение шампионката не мисли да се предава и в тази битка. "Аз се боря за България, за никой друг. Имам клуб, имам хора зад мен, които няма да ме оставят. Аз няма да се откажа от борбата, защото съм в правото си. Тренирам, печеля и искам да бъда победител", каза още състезателката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама