Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11637670 www.bgdnes.bg

Спас Русев развежда хората на Драган Солак, който може да вземе "Левски" (снимки)

Бившият собственик на "Левски" Спас Русев доведе хората на Драган Солак на финала за Купата на България с ЦСКА-София, видя "България Днес". Както стана известно, телевизионният магнат от сръбски произход иска да вземе "сините".

Бизнесменът е собственик на английския "Саутхемптън" от няколко месеца. В България държи United Group - под чиято шапка е Nova Broadcasting Group, както и "Виваком". Именно през телекома датира познанството му с Русев. Фотографите на "България Днес" единствени изловиха на трибуните на Националния стадион пратениците на Солак. Това са Роберто Галярди и Расмус Анкерсен. 

Реклама

Първият е бивш футболист на "Интер" и "Аталанта", като има и 7 мача за националния отбор на Италия. Макар и на 28 години, той прекрати футболната си кариера и работи за Солак. Анкерсен е директор в в "Саутхемптън". Заедно със Солак е съосновател на основния акционер в английския клуб "Спорт Републик". Той е изпълнителен директор на компанията за спортни инвестиции. Анкерсен имаше кратка кариера с ФК "Мидтиланд" в родната Дания. Преди да започне работа със Солак, бе директор в "Брентфорд".

Галярди и Анкерсен изгледаха победата над "червените" от ложите в компанията на Спас Русев. Те останали впечатлени от спектакъла по трибуните и невероятната подкрепа на "сините" фенове. Преговорите с английската компания от страна на "Левски" се водят от актуалния собственик Наско Сираков, изпълнителния директор Иво Ивков и треньора Станимир Стоилов.

След завръщането на пратениците в Лондон са проведени срещи с останалите отговорни фактори в "Спорт Републик". След тях е потвърдено желанието да се влезе в клуба. Компанията има готовност да направи големи инвестиции в стадион "Георги Аспарухов" и детско-юношеската школа. Отделно "Левски" и "Саутхемптън" да си партнират сериозно.

Единственото им условие е опрощаване на 15-те милиона лева, които клубът дължи към бившия си собственик Васил Божков. Той вече над две години е в Дубай и не е обявил какво ще предприеме спрямо "сините". Предстои опит на Сираков да се срещне с бизнесмена, за да го убеди да опрости дълговете по примера на останалите бивши собственици на клуба.

"По темата за интереса към клуба мога да кажа, че за нас най-важното е на 24-ти да бъде обявено вече официално сдружението "Левски за левскарите". Има два важни фактора - привържениците и доброто представяне, което събужда интерес от много хора. Може да има спонсори, но най-важният пазител на клуба е "Левски на левскарите". Това е пътят", обяви Станимир Стоилов.

Реклама
Реклама
Реклама