Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/11814117 www.bgdnes.bg

Саша Илич с финална цедка в ЦСКА

Новият треньор на ЦСКА Саша Илич организира финален кастинг за футболистите. Сърбинът събра футболистите за двустранна игра на базата в Панчарево и се отказа от първоначалната идея за контрола срещу друг. След затворената за медии и фенове проверка Илич ще определи групата от футболисти за лагера в Австрия. Мача пропуснаха контузените Митко Митков, Бисмарк Чарлс, Юрген Матей, Мено Кох и Радослав Живков. Капитанът Матей продължава да лекува тежка травма и дори има вероятност да не е готов за старта на новия сезон.

За началото на подготовката ЦСКА събра всички футболисти, които играха като преотстъпени в други клубове през миналия сезон. Част от тях ще останат на "Армията", а за други ще се търсят алтернативи. Подготовка започнаха общо осем юноши. От тях вратарят Илия Шаламанов и нападателят Марк-Емилио Папазов вероятно ще бъдат преотстъпени. Халфовете Йоан Бауренски и Мартин Смоленски най-вероятно ще останат на "Армията", след като са хванали окото на Саша Илич. Тепърва ще се решава съдбата на младоци като Александър Бучков, Радослав Живков, Росен Маринов и контузения Митко Митков. Със сигурност част от първия отбор ще е 17-годишният вратар Алекс Божев, който е изключително перспективен.

Реклама

След първата цедка на Саша Илич предстои втора на лагера в Австрия. Там сърбинът ще се запознае с част от латиноамериканските играчи като Жеферсон и Браян Морено. Последният е преотстъпен на ЦСКА, но почти не игра през пролетта и е възможно да се търси начин клубът да се отърве от него, ако не успее да впечатли Илич. 

След края на лагера сърбинът ще определи финалния списък на футболистите за новия сезон. "Червените" заминават утре за Австрия, където ще останат до 29 юни.

С клуба вече се разделиха Ахмед Ахмедов, Карло Мухар, Томас Лам, Брадли Мазику, Греъм Кери и Жуниор Нзила.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама