Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12260058 www.bgdnes.bg

6 млн. лева от Зингаревич спасяват "Ботев" (Пд)

Тодор Неделев все още далеч от завръщане на терена

С 6 милиона лева бюджет ще трябва да се спасява закъсалият на последно място в Първа лига тим на "Ботев" (Пд). До момента "канарчетата", които това лято играха в евротурнирите, са на дъното без спечелен актив от 4 мача.

Лично мажоритарният собственик на клуба Антон Зингаревич ще осигури сумата, става ясно след общото събрание на акционерите, проведено в сряда. "Ботев" ще увеличи капитала си на 6 161 000 лева. 61 000 лева ще бъдат осигурени от Сдружение "ПФК Ботев Пловдив", като по този начин неговият дял в клуба се запазва на 1%. С друго решение на мястото на Даниел Серехидо за нов член на Борда на директорите бе приет Александър Ослан.

Реклама

"България Днес" научи, че звездата на отбора Тодор Неделев все още е доста далеч от завръщане на терена. Той продължава да се възстановява след автобусната катастрофа на националния отбор в Грузия и последвалата черепна операция. Няма да се избързва с форсиране на тренировките му заради спецификата на травмата. Докторът, който го оперира - Шота Ингоровка, не се е наел със срокове. Медикът смята, че най-рано след три месеца ще трябва да се направят нови пълни изследвания на Неделев. Едва тогава, ако всичко е наред, Тошко ще може да играе отново футбол.

Още трима играчи на "Ботев" (Пд) ще пропуснат гостуването на "Берое" в събота. Новото попълнение Антонио Перера, както июношата Атанас Чернев са с контузии, докато Джеймс Ето'o е наказан. Битката за Тракия ще бъде официален дебют за новия старши треньор на "жълто-черните" Желко Копич, който замени на поста Азрудин Валентич.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама