Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12769963 www.bgdnes.bg

"Барселона" се плаши от "сянката на Ван Гаал"

При нидерландеца тимът се излага на два пъти, Шави тогава дебютира в Европа

Сянката на Луис ван Гаал плаши "Барселона" преди съдбовния мач срещу "Интер" на "Камп Ноу" от груповата фаза на Шампионската лига тази вечер. Ако "червено-сините" загубят, то ще отпаднат от турнира още преди елиминациите. Това ще е втори случай в историята, в който в два поредни сезона каталунският гранд не се класира напред.
Първият е периодът 1997/98 и 1998/99 г. Въпреки че имаше страхотен състав тогава, "Барса" на треньора Луис ван Гаал беше на последното място в своята група през 1997-98, записвайки само пет точки и изоставайки от "Динамо" (Киев, 11), ПСВ Айндховен (9) и "Нюкасъл" (7).

Една кампания по-късно съдбата отново обърна гръб на каталунците в жребия за издание, чийто финал се проведе на "Камп Ноу". "Барса" не стигна до него, а двата големи съперника в лигата "Байерн" (Мюнхен, 11 т.) и "Манчестър Юнайтед" (10) погребаха мечтата на "Барса" още в групите, в които съставът на Ван Гаал записа осем пункта. В тази кампания започна с обнадеждаващо 3:3 на "Олд Трафорд" в европейския дебют, внимание, на Шави Ернандес, който днес е на кормилото на отбора.
Оттогава "Барса" отпадна още два пъти в груповата фаза на Шампионската лига, но когато третото място даваше право на участие в Лига Европа. Ако и сега претърпи провал, то това ще означава големи сътресения в клуба, а вероятно и в състава, коментира "Мундо Депортиво".

Караници за заплати

Президентът на "Барселона" Жоан Лапорта критикува част от играчите от първия тим, които са отказали да намалят заплатите си, съобщава "Кадена Копе".
Коментарите на Лапорта са били насочени най-вече към играчи като Френки де Йонг, Серхио Бускетс, Жерар Пике и Жорди Алба. Именно това е създало ново сериозно напрежение в съблекалнята на "Барселона".

Всеки един от тях е правил жестове с неколкократно отлагане на получаване на пари, които от "Камп Ноу" им дължат още от времето на пандемията, както и впоследствие със съгласяването си за намаляване на заплатите и подписването на нови договори със значително занижени условия.
Тази ситуация идва в изключително неподходящ момент, тъй като за каталунците предстои домакинство в Шампионската лига на "Интер" в сряда, след което и Ел Класико през уикенда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама