Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13548410 www.bgdnes.bg

Футболният агент Георги Градев: Обжалваме незабавно решението за шеф на БФС

Борислав Михайлов не е и не може да бъде вписан в регистъра като легитимен президент на Българския футболен съюз. Това обясни футболният агент Георги Градев, който представлява ФК "Балкан" (Варвара) по делото срещу БФС.

Във връзка с решение на САС от 17 януари излезе информация, че Михайлов е легитимиран на поста, което е напълно невярно, обяснява Градев. САС прекратява производството по предявените от "Балкан" искове, но решението не е окончателно, тъй като ще бъде обжалвано пред Върховния касационен съд. "Имаме срок от един месец, но ще внесем документите за обжалването още тези дни, защото не искаме да се бавим - заявява Градев. - Борбата е решението на конгреса от март миналата година, на което бившият нападател бе избран за президент, да бъде постановено преди това на последвалия форум през октомври, на който Михайлов победи. Който пръв получи вписване, той става легитимен президент до следващия конгрес."

Реклама

Всъщност всичко тръгва от жалбата на "Балкан", че не е допуснат до конгреса на Михайлов. Заради това клубът е изключен впоследствие, а това налага във Варвара да регистрират нов, за да може "зелено-белите" да играят в регионалната лига. "Абсолютно незаконно на първа инстанция се прие, че изключен от БФС клуб няма право да води дело. Но СГС обяви това за неправилно, тъй като към момента на подаване на жалбата "Балкан" е бил редовен член и има всички права по закон.

Съдията по делото неправомерно допусна 84 доказателства, а впоследствие отмени собственото си решение, което бе незаконосъобразно. Честно казано, съм отвратен от правораздавателната система. Но щом сме се хванали на хорото, ще го играем докрай. Михайлов и колегите му превърнаха българския футбол в мъртвец, който екипът му не може да реанимира. Просто трябват нови хора, които да го върнат към живот, и това е нашата кауза", завършва Градев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама