Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/14744925 www.bgdnes.bg

България иска да прекъсне негативната серия в мача срещу Канада advertorial icon

Волейболните сблъсъци от турнира Лига на нациите са в разгара си. Тази седмица домакин на надпреварата е френският град Орлеан.

В 17:30 часа в четвъртък България се изправя срещу Канада, а ден по-късно в същия час ще премерим сили с Аржентина. В неделя от 14:00 часа е и последният ни мач от този етап в състезанието - срещу Куба.

Волейболният национален отбор на България до момента има на сметката си 1 победа и 4 загуби, като е в негативна серия от три последователни поражения. Нашите са спечелили 7 гейма и са загубили 12. Така с актив от 5 точки заемат 11-та позиция във временното класиране. Първите 8 ще играят във финалния турнир, а последният 16-ти тим изпада.

Двубоят с канадците е идеална възможност да прекъснем "черната" серия и отново да излезем на победния път. За това са настроени и всички играчи в състава на "лъвовете". efbet предлага коефициент от 1.68* за победа на България, докато ставката за успех на Канада се равнява на 2.45*.

Във вторник вечер волейболистите от мъжкия национален отбор на България не успяха да се противопоставят на Бразилия и записаха четвъртата си загуба в тазгодишното издание. Воденият от Пламен Константинов тим отстъпи на "Селесао" с 0:3 (22:25, 17:25, 15:25) в двубой от Група 4.

В състава на националния ни отбор се завърна опитното либеро Теодор Салпаров, който на 16 август ще навърши 41 години.

"Това е много голям опит за тези млади момчета, някои от които за първи път играят срещу Бразилия и виждат каква е разликата в световния волейбол. Старши треньорът и щабът ще направят нужните изводи и ще видим къде трябва да добавим в нашата игра. Имаме много големи резерви на елемента сервис. Ако ни влезе сервисът срещу Канада, ще стане по-лесно и за нашата блокада, и за нашата защита. Ще наблегнем на това и излизаме да се борим, защото е решаващ мач. Това са отбори от "нашата черга", с които се борим да не изпадаме", заяви Теодор Салпаров.

Изненадващо според мнозина временен лидер в класирането на Лига на нациите е Япония с 5 победи от 5 мача и пълни 15 точки. С по 12 пункта в актива си остават САЩ, Бразилия и Словения. В четвъртък японците излизат на игрището в директен сблъсък с друг от фаворитите - Бразилия. В efbet победа за Япония се котира при 2.75*, докато успех за бразилците е оценен на 1.55*.

Всички срещи от волейболната Лига на нациите може да откриете в спортната секция “Волейбол“ в платформата efbet.com с разнообразни опции за залози. В секция “Дългосрочни събития“ може да се прогнозира и победителят в Лига на нациите 2023. Фаворит е тимът на Полша с коефициент 2.30*, следван от Франция (4.60*) и Бразилия (5.75*). България е на 12-то място по този показател, с коефициент да триумфира в турнира от 100.00*, колкото има и националният отбор на Иран.

*Коефициентите могат да подлежат на промяна. Актуалните коефициенти могат да се видят непосредствено преди залог на платформата efbet.com.

*Участието в хазартни игри крие риск от развиване на зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична в "Разумно залагане“ на efbet.com и в сайта на НАП.

Реклама
Реклама
Реклама