Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15174429 www.bgdnes.bg

Треньорът на Петър Мицин - Николай Вакареев: Целта ни е световна титла!

Пред тандема няма и ден почивка до шампионата в Израел

Световна титла!

Това е целта пред голямата звезда на плуването ни Петър Мицин и личния му треньор Николай Вакареев. За това призна самият наставник на прибиране от Дъблин, където ненавършилият 18 години спортист взе титлата на 400 м свободен стил на европейското първенство до 23 г.

По-рано през сезона Мицин триумфира с европейски титли на първенството в Белград за юноши, както и с нов световен рекорд на 400 метра.

Реклама

"Целта ни сега е световното първенство до 23 г., което ще се проведе в началото на септември в Израел - не страда от излишна скромност Вакареев. - Представянето на Пепи в Дъблин бе очаквано, защото имахме база за способностите му от Белград.

В нашия спорт всичко се измерва във време и така много добре знаем кой колко е подготвен. На база на тези резултати може да се надяваме и на световна титла."

Въпреки силния сезон до момента за Петър Мицин няма да има и ден почивка сега. "Няма време да празнуваме и почиваме, защото имаме по-малко от месец до световното. Пепи няма проблем с това, защото знае, че освен талант, какъвто има в изобилие, трябва и много труд, а той е напълно отдаден на плуването", казва още Вакареев.

"Направих наистина добро плуване. Не очаквах това, защото предишните дни не се чувствах много добре. Радвам се, че завърших на първо място. Опитах да се преборя с Даниел Уайфен. Щастлив съм, че имах възможността да се състезавам с него. Радвам се, че нещата се получиха", заяви Петър Мицин, след като спечели европейската титла.

Четете още

Брутална трагедия обръща към вярата рекордьора Петър Мицин

Брутална трагедия обръща към вярата рекордьора Петър Мицин

Световният №1 в плуването Петър Мицин: Като малък се страхувах от водата!

Световният №1 в плуването Петър Мицин: Като малък се страхувах от водата!

Реклама
Реклама