Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15198240 www.bgdnes.bg

Мирослава Паскова: Търсим място далеч в турнира

Ударно начало за волейболните "лъвици" на европейското

Цели, далеч в турнира, преследват националките ни по волейбол на започналото европейско първенство, не без ентусиазъм признава капитанката Мирослава Паскова.

"Лъвиците" отбелязаха страхотно начало на шампионата. Нашите момичета надиграха Хърватия с 3:1 гейма и започнаха с чист успех в група "В" в италианския град Монца. В игра влезе и капитанът Мирослава Паскова, която ознаменува своето завръщане след контузия с победа. Според нея във възможностите на тима на България е тепърва да жъне успехи.

Реклама

"Вярвам, че тепърва ще жънем успехи - заяви Паскова. - Напрежението винаги го има, все пак това е европейско първенство и отборите не са случайни. Но ние бяхме подготвени и сигурни в победата. Показахме го на терена. Надявам се да продължим така и занапред. Стъпка по стъпка, смятам, че това е правилния път."

Обнадежден за представянето е и треньорът Лоренцо Мичели. "Чувствам се горд, защото видях как нашите момичета изстрадаха победата. Имахме трудности. Всички, които влязоха от пейката, дадоха своя голям принос. В този мач видяхме колко сплотена група е българският отбор. Бориха се заедно и никога не се предадоха. Затова и аз, и всички българи трябва да са горди от тях след този мач", коментира Мичели.

Снощи нашите момичета изиграха и втория си мач срещу тима на Босна и Херцеговина, победил вчера Швейцария с 3:2.

Четете още

Шефът на волейбола Любо Ганев: Целта е да запалим децата
Шефът на волейбола Любо Ганев: Целта е да запалим децата

Шефът на волейбола Любо Ганев: Целта е да запалим децата

Ели Василева се завръща

Ели Василева се завръща

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама