Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15358277 www.bgdnes.bg

Александър Зверев: Изненадан съм, че Гришо няма финал

Наближавам края на кариерата си, но най-важно е да се грижа за тялото си, казва българинът

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза утре вечер срещу Александър Зверев в третия кръг на US Open. Олимпийският златен медалист от Токио се изказа изключително ласкаво за хасковлията, който се разправи в четвъртък с Анди Мъри, без дори да му даде сет. Германецът победи убедително на два пъти Димитров през тази година.

Реклама

"Щом побеждава Анди Мъри с 3:0 сета, то очевидно играе добре. Това говори само по себе си. Ще видим какво ще се случи, защото всеки път е различно. Да, победих го преди две седмици в Синсинати, но тук очаквам нещо много по-различно. Ще се получи много по-силен мач", започна разговора Зверев по адрес на Димитров.

"Има много други играчи, които не са печелили титла от Големия шлем, като например Циципас, аз също. Истина е, че Григор е по-дълго от нас в тура, но ние играем по-добре от него през последните няколко години. Също така това до голяма степен зависеше от Федерер, Надал и Джокович. По-изненадан съм, че Димитров никога не е достигал до финал в Големия шлем. Не ме разбирайте погрешно, защото не искам да изглежда сякаш изпитвам неуважение към Григор", сподели още Зверев. 

Самият Гришо напълно логично бе много щастлив след победата си над британската тенис легенда Анди Мъри.

"Много съм доволен от представянето си. Очаквах петсетов мач и дори в моментите, когато двубоят се развиваше добре за мен, си припомнях, че трябва да съм готов да остана тук задълго. Анди е невероятен боец и чудесен човек. Имаше няколко важни точки в моя полза, които наклониха везните", отчете Димитров.

"Наслаждавам се на настоящия етап от кариерата си. Напоследък съм в добра форма и постигнах множество добри резултати. В момента мисля само за следващия мач. Сега съм в трети кръг и ще се концентрирам върху това. Имам чудесни спомени от 2019 г. и бих се радвал да повторя онзи резултат, а може би дори да стигна още по-далеч. Най-важното е да се грижа добре за тялото си. Това е ключът към всичко останало. Разбира се, нужен е и късмет, както и добър екип. Годините минават, но ученето продължава. Вярно е, че с Анди вече наближаваме края на кариерите си, но ни остава още известно време", добави Григор.

Четете още

Григор Димитров след драмата в Ню Йорк: Целта ми е завръщане в Топ 10

Григор Димитров след драмата в Ню Йорк: Целта ми е завръщане в Топ 10

Мадалина на Гришо в еротичен сеанс

Мадалина на Гришо в еротичен сеанс

Реклама
Реклама
Реклама