Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15399945 www.bgdnes.bg

Световният шампион Петър Мицин: Целта ми е финал на Олимпиадата

Българският рекордьор иска още медали от шампионата в Израел

Новата звезда в плуването Петър Мицин се прицели във финал на олимпийски игри. 18-годишният българин прави фурор на световното първенство за юноши в Израел и вече спечели златния медал в коронната си дисциплина 400 метра свободен стил. Така Мицин стана първият българин в историята с титла на 50-метров басейн.

"Голямата ми цел е да вляза във финал на Олимпиада в някоя от дисциплините, в които ще плувам - каза Мицин пред Би Ти Ви след големия успех. - Изключително съм доволен от постиженията, които направих. Също и от класирането и златния медал. Треньорът също е доволен от плуването ми, което за мен е много важно. Може би очаквах да бъда сред медалистите и ето, че стана реалност... Надявам се да запазя сили и да се раздам максимално в предстоящите 3 дисциплини. Там също ще се целя в медалите."

Реклама

По-рано тази година Мицин спечели четири европейски титли - три при юношите в Белград и една на 400 метра свободен стил за младежи до 23 години в Дъблин. На шампионата на Стария континент в Белград Мицин постави световен рекорд на 400 метра свободен стил за юноши. Върховото постижение на българина е 3:44.31 минути, докато за световната тила бяха достатъчни 3:46.49 мин.

"Той имаше огромно желание да дойде и да участва на това световно първенство - коментира неговият треньор Николай Вакареев. - Миналата година го отказахме, а имахме право да участваме. Сега обаче беше настроен за участие, прояви търпение и положи усилия по време на тренировъчния процес, за да може да задържи формата и да стане първи. Резултатът е по-слаб от европейското първенство, от световния рекорд, но важното е, че победи."

Четете още

Треньорът на Петър Мицин - Николай Вакареев:
Целта ни е световна титла!

Треньорът на Петър Мицин - Николай Вакареев: Целта ни е световна титла!

Брутална трагедия обръща към вярата рекордьора Петър Мицин

Брутална трагедия обръща към вярата рекордьора Петър Мицин

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама