Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15587555 www.bgdnes.bg

България скърби за голяма наша волейболистка

Българският спорт загуби голяма наша волейболистка. На 68-годишна възраст, след продължително боледуване, ни напусна Мая Стоева. С националния отбор на България тя печели бронз от олимпийските игри в Москва през 1980 г., европейска титла през 1981 г. в зала "Универсиада" под ръководството на славния треньор Васил Симов, както и бронз от първенството на Стария континент през 1979 г.

Стоева е два пъти носител на Купата на европейските шампионки (КЕШ) с ЦСКА: през 1979 и 1984 г., а освен това печели с родния си клуб и Купата на националните купи (КНК) през 1982 г. Легендата е четири пъти републикански шампион с "червените". Стоева е родена на 7 май 1955 г. в София. 

Реклама

Мая Стоева прави солидна кариера в италианския волейбол, след което се отдава на треньорството. Завръща се в България, но остава далеч от волейбола и се отдава на астрологията.

Скръбната вест за кончината на легендарната нападателка съобщи друг символ на българския женски волейбол и на ЦСКА – Цветана Божурина. 

"Прекрасна моя Мая, това е последната ни прегръдка! Но ти ще си завинаги в сърцата ни! В моето и в тези на безбройните ти истински приятели по целия свят! Почивай в мир!", написа с разбито сърце Божурина във фейсбук.

Екипът на "България Днес" изказва своите съболезнования на семейството и близките! Поклон!

Четете още

Сълзи и весели спомени изпратиха Атанас Голомеев

Сълзи и весели спомени изпратиха Атанас Голомеев

ТЪЖНА ВЕСТ! Почина легендарният ни баскетболист Атанас Голомеев

ТЪЖНА ВЕСТ! Почина легендарният ни баскетболист Атанас Голомеев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама