Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15733542 www.bgdnes.bg

Ето ги горещите царици в шаха

Две сестри са сред супермацките

Топ 6 на най-сексапилните гросмайсторки

След впечатляващите успехи на шахматистките Нургюл Салимова и Белослава Кръстева интересът към шаха в България рязко нарасна. Кръстева спечели бронзов медал от световното първенство по шахмат до 20 години, а Салимова e вицешампионка в турнира за световната купа при жените. Видимо е, че в шаха има момичета, които не са само талантливи и интелигентни, но и красиви. Някои от тях със сигурност могат да привлекат внимание не само с уменията си на шахматната дъска. От "България Днес" избрахме 6 от най-атрактивните шахматистки в света, които матират със своята визия.

Нургюл Салимова с гадже шахматист

Нашата Нургюл без съмнение е перфектно съчетание между чар, интелект и красота. Салимова е имала няколко гаджета през годините, като техният брой и имената им не са ясни. В момента нейно гадже е 23-годишният турски майстор на шаха Джем Каан Гьокеркан. Двамата се запознават покрай черно-бялата дъска. Българската царица на шаха предпочита за приятел и бъдещ съпруг млад мъж, който да е ангажиран със същия спорт. Така тя е сигурна, че любимият й ще я разбира.

Реклама

Белослава Кръстева се запалила от татко си

19-годишната шахматистка Белослава Кръстева е благодарна на своя татко за любовта си към шаха. "Той ми показа как се местят фигурите, той ме запали. В началото ме побеждаваше на дъската и бях много разстроена от този факт. Исках да го бия, така се запалих и тръгнах да тренирам", разказва Белослава. В един момент талантливата българка дори обмисляла да се откаже от кариерата си в този спорт. Кръстева е завършила математическа гимназия в София.

Андреа Ботез е диджейка

Андреа Ботез е считана от мнозина за най-секси шахматиската в света. Канадката далеч не е известна само с уменията си на дъската. Тя е инфлуенсърка в социалните мрежи с милиони последователи и там се вижда, че има не малко хобита. Пада си по тениса, занимава се непрофесионално с бокс и обича да е диджей. Андреа радва феновете си с различен тип съдържание - като например с косплей, обличайки се като известни персонажи от комиксите, телевизията и киното. Любовният живот на красавицата обаче не е ясен и се предполага, че няма сериозно гадже.

Александра Ботез няма половинка

Александра е по-голямата сестра на Андреа Ботез и е известна като най-красивата гросмайсторка. Именно тя запалва по-малката си сестра по шаха, когато са деца, и по никакъв начин не й отстъпва по умения и външен вид. Двете сестри поддържат платформите си в ютюб и туич, като създават голяма част от съдържанието си заедно. Алекс превъзхожда Андреа по последователи в инстаграм, но и тя към момента няма половинка. Била е във връзка с Ерик Хансен който също е шахматист, но се твърди, че са се разделили, като и двамата не са говорили по темата.

Нази Пайкидзе кръстена на пешка

Нази Пайкидзе от известно време не е сред най-добрите шахматистки в света, но по атрактивност винаги е била топпретендент. Американката, която е родом от Грузия, радва окото с фантастичното си тяло и черти на лицето. Тя все още се занимава активно с шах, омъжена е за американски инженер и споделя не малка част от живота си с последователите си в инстаграм. Интересно е, че фамилното й име на грузински означава "син на пешка", което е свързано с шаха.

Анна Музичук - фенка на "Реал" (М)

Анна е перфектна комбинация от красота и големи успехи. Украинката се учи как да играе шах от нейните родители още като е много малка и това винаги й е било страст. Печели голям брой отличия и до днес е сред най-добрите шахматистки в света. Гросмайсторката споделя голяма част от активностите й извън шаха в социалните мрежи, като обича да пътува, да кара джет и редовно посещава фитнес. Освен това не крие, че е запалена по футбола и подкрепя "Реал" (Мадрид).

Четете още

Шах и мат! Нургюл показа бомбите (ВИДЕО)

Шах и мат! Нургюл показа бомбите (ВИДЕО)

Мистерия с първата шахматна дъска на Нургюл

Мистерия с първата шахматна дъска на Нургюл

Реклама
Реклама
Реклама