Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15773527 www.bgdnes.bg

Навиват Цецо Соколов да играе за България

Капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов може би е изиграл последния си мач за "лъвовете" срещу Белгия, но ръководството на федерацията ще се опита да го разубеди в решението му да се откаже. Още преди началото на олимпийските квалификации в Китай Цецо даде да се разбере, че мисли за оттегляне. Соколов все пак не е казал последната си дума и надеждите на волейболна България са, че той ще остане в състава на селекционера Пламен Константинов.

При победата срещу Белгия с 3:2 гейма в мач на честта в Китай Соколов изнесе много силен мач. Капитанът записа 27 точки (1 ас, 4 блока) за крайния успех.

Така "лъвовете" спечелиха четвърта победа в турнира. С три загуби и 11 точки нашите са четвърти в класирането. Освен това страната ни вече е на 21-ва позиция в световната ранглиста. Подреждането се актуализира постоянно след всеки изигран двубой. С успеха си над белгийците нашите спечелиха нови точки и с актив от 154 се изкачиха едно място нагоре. След победата над Мексико нашите бяха 22-ри в подреждането. Общо от началото на олимпийската квалификация съставът на България отбелязва сериозен напредък. Прогресът нагоре е с цели 9 позиции, преди турнира в Сиан бяхме 30-и. За този възход голямо значение имат реализираните победи, особено тези над Нидерландия и Белгия.

Четете още

Цецо Соколов остава в "Динамо"

Цецо Соколов остава в "Динамо"

Мис България кръщава волейболни бебета

Мис България кръщава волейболни бебета

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама