Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15783895 www.bgdnes.bg

Григор Димитров: Състезавам се само със себе си!

Обичам тениса и за мен това означава повече от победите или загубите, казва Гришо

Григор Димитров се наслаждава на добър период в своята кариера, а победата над Карен Хачанов на Мастърс турнира в Шанхай стана повод да направи любопитни признания за начина, по който гледа на живота.

Реклама

Първата ни ракета се класира за осминафиналите след двусетов успех над световния №14, но призна, че за него има и по-важни неща от точките на корта.

"В момента се състезавам единствено със себе си - сподели Григор. - Не мисля особено за графика до края на сезона. Основният ми приоритет е игровото ми състояние - колко време прекарвам на корта, как се възстановявам, хранене, почивка..."

Димитров бе попитан какви са очакванията му за осминафинала, където ще срещне победителя от мача между Карлос Алкарас и Даниел Еванс.

"Очакванията ми са да продължа да играя добре - отговори Гришо. - Нямам много високи очаквания и не съм твърде взискателен към себе си. Имам късмета всеки ден да правя нещото, което обичам, и за мен това означава повече от победите или загубите. Грижа се за себе си и правя правилните неща. Няма как да знам как ще се развият нещата на корта и е ясно, че невинаги ще побеждавам. Но съм длъжен да се подготвям по най-добрия начин, за да имам възможно най-големи шансове, независимо кой е съперникът."

Четете още

Безсъние мъчи Мадалина на Гришо

Безсъние мъчи Мадалина на Гришо

ФУРОР! Гришо помете световния номер 4

ФУРОР! Гришо помете световния номер 4

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама