Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/15844667 www.bgdnes.bg

Коментар: Спортна зала, ама не за спорт

Чудна спортна зала си имаме в София. Само че с приоритет в нея е всичко останало, но не и спортът. Изборните бюлетини изядоха топките на Гришо. Дали най-добрият ни тенисист Григор Димитров щеше да участва на "София Оупън" не беше ясно. Но абсолютно ясно е, че този турнир в крайна сметка няма да се състои. И то не поради някаква друга причина, а заради местните избори у нас на 29 октомври.

Тенис федерацията ни направи всичко по силите си, за да организира престижната надпревара, но не успя единствено да пребори общинската избирателна комисия. Гя удари по масата - залата е заета!

Реклама

Оказва се в "Арена София" няма да се играе елитен тенис, а ще се броят бюлетини. Толкова ли беше трудно да се потърси някакво решение? Свършиха ли се другите зали в столицата? Няма ли Национален дворец на културата, който многократно е вършел тази функция? Политиците от години ни лъжат как ще възраждат спорта, докато той си затъва бавно, но сигурно. А сега виждаме - явно битката за кметските кресла им е много по-важна от някакъв си там тенис.

Изграждането на "Арена София" глътна 108 милиона лева. Когато преди 12 години Бойко Борисов преряза лентата на новооткритата зала, за нея се говореше само как ще приема големи спортни събития. Е, такива наистина имаше, наред с концертите на сръбските турбофолкзвезди. В началото на ноември единствената спортна дисциплина в залата ще бъде надбягване с изборни урни.

Четете още

СЛЕД РАЗДЯЛАТА! Румънката Мадалина плаче за Гришо в скута на мама

СЛЕД РАЗДЯЛАТА! Румънката Мадалина плаче за Гришо в скута на мама

ХАСКОВСКА МАШИНА! Григор продължава да мачка!

ХАСКОВСКА МАШИНА! Григор продължава да мачка!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама