Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/16088247 www.bgdnes.bg

Саша Зверев идва в София

Олимпийският шампион Александър Зверев ще играе на "София Оупън 2023", съобщиха организаторите на осмото издание на турнира от сериите АТР 250 от Българската федерация по тенис. Надпреварата ще се състои от 4 до 6 ноември в зала "София", а след това до 11 ноември в зала "Арена София".

БФТ направи огромен подарък на българската публика за предстоящото осмо издание на турнира. След усилени преговори от страна на ръководството на надпреварата бе договорено участието на Александър Зверев. Германецът, който се намира тази седмица под номер 9 в световната ранглиста, ще играе за първи път в България, като в София ще опита да си осигури участие на финалите на АТР в Торино, започващи на 12 ноември.

Реклама

Идването на Зверев стана възможно след специално разрешение от страна на АТР. След отказванията на Франсис Тиафо, Бен Шелтън и Тейлър Фриц "София Оупън" се оказа в режим на "извънредна ситуация" заради оттеглянето на двама от тримата най-високо класирани в ранглистата състезатели. Това даде възможност да бъде привлечен състезател, който не е подал заявка без това да налага използването на "уайлд кард". След сериозни усилия бе получено съгласие за участие от страна на Зверев, който ще бъде водач на схемата на турнира.

Зверев е на 26 години. От руски произход е, но е роден и израснал в Германия, под чийто флаг стана олимпийски шампион преди две години в Токио. Най-доброто му класиране в световната ранглиста е номер 2 от юни миналата година", се казва в съобщението на БФТ.

Зверев има 21 титли в кариерата си, последната от които през септември в Чънду (Китай). В турнирите от Големия шлем най-добрият му резултат е финалът на Откритото първенство на САЩ през 2020 година, в който пропиля аванс от два сета и допусна обрат срещу австриеца Доминик Тийм. Той също така е двукратен победител във Финалния турнир на АТР на осемте най-добре през сезона през 2018 и 2021 година.

Четете още

Големият тенис все пак идва в София

Големият тенис все пак идва в София

Шампионът на "София Оупън": Сбъднах мечтата си

Шампионът на "София Оупън": Сбъднах мечтата си

Зверев не бил удушвач

Зверев не бил удушвач

Саша Зверев търси гадже
Саша Зверев търси гадже

Саша Зверев търси гадже

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама